EKH - programok Első Kézből a Hajléktalanságról

Rendhagyó osztályfőnöki óra

Szerző:

A hajléktalanság társadalmunk kevésbé ismert, és a legtöbb előítélettel kezelt problémája. De kikről is beszélünk? Első kézből adunk információt! Otthontalan emberek válaszolnak, bepillantást engedve saját életútjukba!

Interaktív előadás szituációs játékkal

Az óra első harmadában hajléktalanságban érintett moderátorral vezetünk beszélgetést a résztvevőkkel előítéleteik és tapasztalataik megismerése céljából, és emberi jogi, társadalmi és gazdasági háttérinformációkat adunk hazai és külföldi viszonylatban.

Az előadás második harmadában egy női és egy férfi érintett elmeséli élettörténetét, őszintén beszél otthontalanná válásának körülményeiről, érzelmi megrázkódtatásairól, jelenlegi helyzetéről, terveiről.

A program harmadik részében érzékenyítő szituációs játékra is sor kerül, melyben a résztvevők játékos formában élhetik át a hajléktalansággal gyakran párosuló helyzeteket, diszkriminációt. A találkozás során a résztvevők folyamatos aktív részvételére építünk.

Tapasztalataink szerint a személyes találkozás, az első kézből kapott információk és a párbeszéd hatékonyan segítik a hajléktalan emberekkel kapcsolatos sztereotípiák csökkentését.

programkoordinátor:

  • Balog Gyula: gyula.balog@gmail.com, tel.: 06-20-260-55-33

helyettes:

  • Takács Attila: 06-70-507-12-10

pályázati felelős:

  • Szenográdi Réka: fedelnelkul@fedelnelkul.hu, 06-20-277-50-30

Kapcsolódó írások