Hitvallásunk

Csatesz: Titok

 

A Fedél Nélkül többszörösen hátrányos helyzetben lévő embereknek kínál lehetőséget, hogy újra kézbe vegyék saját sorsuk irányítását. Terjesztőink saját döntésük szerint saját pénzből vásárolják meg lapunk példányait, kezelik pénzügyeiket és munkájuk során folyamatosan erősítik a kapcsolatteremtéshez szükséges készségeiket.

A lap nem ingyenes. Abban hiszünk, a munkával szerzett javak többet érnek, mint az ingyen kapottak, hogy a terjesztő munkájának haszna nem csak anyagi haszon.

A módszer egyszerű, olyan embereknek, akik közterületen, hajléktalanszálláson, bizonytalan lakhatásban élnek, munkájukat, vagyonukat, családjukat vesztették, pénzügyi válságba kerültek, lehetőséget nyújtunk arra, hogy egy kéthetente megjelenő szocio-kulturális folyóirat árusításával pénzt keressenek. Szolgáltatásunk sajátos, hiszen nincsenek ügyfeleink, minden igénybevevőnk munkát végez, vagyis a munkatársunk. Terjesztőkkel, alkotókkal és közösségi munkát végző hajléktalan emberekkel dolgozunk együtt.

Kiadónk a Menhely Alapítvány független, világi szervezet, az első, mely a rendszerváltás után a hajléktalanság kezelését tűzte zászlajára. Professzionális civil szervezet, mely a hajléktalanság minden formáját kezelni képes szolgáltatásrendszert tart fenn, fontosnak tekinti a hajléktalan helyzetbe került, vagy ilyen helyzettel fenyegetett emberek emberi méltóságának tiszteletben tartását, autonóm és felelős döntési lehetőségeik méltányos elismerését, ennek erősítését, a különböző módon otthontalan helyzetbe kerültek érdekeinek kifejezését. Kiadónk bő két évtizednyi tapasztalattal, nagy eszközrendszerrel segíti szakmai munkánkat, segít megtalálni a személyre szabott megoldási lehetőségeket.

Mert hiszünk abban, hogy minden esetben van lehetőség a változásra, függetlenül attól, milyen javak, készségek hiányával találkozunk. Minden munkatársunknak fényesebb jövőt, magasabb életszínvonalat, erősödő érdekérvényesítő képességet kínálunk.

 

Nincsen ember érték nélkül!