Fedél Nélkül Klub

A Fedél Nélkül szerkesztősége hosszú évek óta segít abban, hogy otthontalan és hátrányos helyzetű emberek minél több kulturális élményhez jussanak 2011 elején indult Kultúrszomjoltó című programunk keretében. Szeretnénk elérni, hogy lapunk szerzői, terjesztői olyan kulturális eseményeken vehessenek részt, melyekre önerőből csak aránytalan áldozatok árán vagy sehogy sem lennének képesek eljutni.

Az alacsony jövedelemből, vagy éppen jövedelem nélkül élő emberek nem tudnak részt venni a főváros kulturális életében, noha sokukban erős az igény erre. Az igényes szellemi táplálék nem csupán élvezet számukra, hanem erőt, motivációt ad önmaguk építéséhez, hatása sokszor hetekig, hónapokig tarthat. Lapunk szerzői a kortárs magyar művészélet képviselői, meggyőződésünk, hogy a város kulturális élete is szegényebb lenne nélkülük.

A programunk keretében havonta szervezünk önkénteseinkkel karöltve közös programokat csapatépítő vagy kulturális jelleggel. Az elmúlt években számtalan remek előadáson, kiállításon, kiránduláson vehettek részt, köszönhetően számos intézmény felajánlásának és a Menhely Alapítvány támogatásának. Az alábbi bejegyzések rövid beszámolók ezekről a csodás, közös élményekről.