Első Kézből a Hajléktalanságról

Hajléktalan emberek programja egy befogadó társadalomért

Hajléktalan emberek, aktivisták és szociális munkások részvételével létrejött érzékenyítő programunkat a Fedél Nélkül utcalapon keresztül a Menhely Alapítvány támogatja.

Társadalmi szemléletformáló programunk keretében 2009 óta járunk középiskolákba, oktatási intézményekbe, kerekasztal-beszélgetésekre, fesztiválokra és cégekhez előadni hajléktalanság témában, méghozzá az érintettek főszereplésével és irányításával, ahol szakmai szerepet kapnak szociális munkások és lakhatási aktivisták is.

Együttműködünk előadókat adva más érzékenyítő programokkal, mint például az Élő Könyvtár vagy szemléletformáló színházi előadások.

Programjainkról, ezek időtartamáról és technikai feltételeiről bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kaphat:

programkoordinátor:

  • Balog Gyula: gyula.balog@gmail.com, tel.: +3620 260 5533

helyettes koordinátor:

  • Takács Attila: +3670 507 1210

pályázati felelős:

  • Sonkoly-Domby Annina: fedelnelkul@fedelnelkul.hu, +3620 277 5030

 

 

 

 

 

Ötletgazda

Balog Gyula

Az iskolai program ötletgazdája egy hajléktalan férfi, Balog Gyula, aki a Fedél Nélkül utcalap terjesztése mellett önéletrajzi novelláit is odaadta vásárlóinak.

Egy középiskolai tanár is olvasójává vált, majd felkérte előadónak, hogy egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében meséljen életéről, a hajléktalanságából való kiemelkedésének küzdelméről.

A munkát az ötletgazda koordinálja, és a Menhely Alapítvány szociális munkása pályázati felelősként vesz részt a programban.