Alkotóműhely

Hiszünk abban, hogy a művészet hidat teremt a hajléktalan emberek és a többségi társadalom között, s elismerésre és együttműködésre készteti a művészet iránt fogékony embereket. Művészeti pályázatunk minél szélesebb körben való megismertetése érdekében évről-évre aktívan felvesszük a kapcsolatot az ország hajléktalanellátó intézményével, hogy újabb és újabb munkákat és tehetséges alkotókat mutassunk be lapunkban.

Alkotói Archívumunkban több száz pályázó több ezer munkáját ismerheti meg.

Alkotói műhelyünk munkájának köszönhetően szociális intézményből kulturális intézménnyé váltunk, a szocio-kulturális kétheti lap publikálása mellett, képzőművészeti kiállításokat, felolvasó esteket, író-olvasó találkozókat szervezünk, a Fedél Nélkül Könyvek sorozat címmel köteteket adunk ki, szerzőink közül többen is önálló kötettel, egyéni kiállítással is büszkélkedhetnek. Művészeti együttműködéseink során az alkotók munkáiból színdarabok, opera, képaukció is valósult már meg. Célunk megmutatni értékeinket a nagyközönségnek, erősíteni bennük az alkotói identitást, növelni aktivitásukat. Alkotói tevékenységük nem csupán művészeti értéket teremt, hanem olyan eszközökkel szól a hajléktalanságról, mely az elmén túl a szívet is megérinti.

A Fedél Nélkül alkotói műhelye nem csupán otthontalan művészekből áll, a jövőben is szívesen dolgozunk együtt a kortárs magyar művészet minél több tagjával. A kezelésünkben lévő kulturális kincs értékét leginkább a mellénk álló művészek mutatják meg. Munkánkban olyan nagyágyúkra számíthattunk és számíthatunk, mint Baranyi Ferenc, Eifert János, Háy János, György Péter, Kukorelly Endre, Molnár Krisztina Rita, Nyáry Krisztián, Röhrig Géza, Szász Lilla, Tóth Krisztina, Weiler Péter… a lista nem (lehet) teljes.

Az alkotás értéket teremt