660. szám Széppróza

Romantikus hardpornó

Szerző:

Romantika?
Mindig is tudtam, hogy a romantikát nekem találták fel. Egyszerűen érzékem van hozzá. Vegyünk például egy bemutatkozó randevút!

Első lecke
Ugye, ilyenkor sokan azt hiszik a hímnemből, hogy virágot kell vinni, meg fehér ing és sötét alj. Hát, egy fenét, mesebeszéd! Elegendő, ha egy BKV-jegyből kis csónakot hajtogatsz, és a Dunán vízre teszed. Ebből aztán kitűnik, hogy milyen gavallér vagy, 350 Forintot hagysz elúszni, csak hogy lássák, neked lelked van. Megjegyzés: a kezelt rész belülre hajtandó! Ruházatodnak sem kell konvencionálisnak lenni. Elég, ha csak szolid az öltözeted. Zokniból még elmegy a két különböző, hiszen lépés közben mindig csak az egyik látszik. Csak ha ugrálsz, akkor tűnhet fel, de az első randin még ne nagyon ugrálj!

Gondolj a tisztaságra is, mert az nagyon fontos! Ha igazán körültekintő akarsz lenni, randi előtt legalább egy héttel fürödj meg. Ha hirtelen esik be a találka, ráér utána vagy a következő előtt. Nem fontos sztorizni és szóval tartani. Igyekezz intelligensnek hatni, hallgass nagyokat, révedj a semmibe, de ha mégis rádjön a beszélhetnék, kerüld a -suk, -sükre végződő szavakat.
Helyettük megteszi például az izé, a tudja a franc – ezek nagyon jól hangzanak. Ha azt is szeretnéd, hogy olvasottnak tűnj – habár ez ma már nem trendi, viszont romantikus –, mondhatod azt, hogy kelt mint fent, vagy alulírott, fentnevezett; ebből már tudni fogja, hogy rendszeresen olvasol. Amennyiben macsósra akarod venni a figurát, mondd például azt, hogy vélemény kétféle van, a tied, meg a téves! Pillanatok alatt isteníteni fog, ha nem, akkor még nem elég fejlett az emberismerete.

Beszélni nem muszáj hagynod, mert abból semmi jó sem sülhet ki, még az is előfordulhat, hogy mikor elváltok, csupa betű lesz a ruhád.

Körülbelül ennyi fér az első randiba. Ami még nagyon fontos, hogy a búcsú perceiben is korrekt és őszinte maradj. Ha megkérdi – márpedig meg fogja –, hogy mikor ütköztök legközelebb, egy leheletnyi párával a szemedben, bánatosan (ezt randi előtt gyakorold) motyogjad: „Ezt még nem tudom, mert még nem zárult le a közbeszerzési pályázat.”

Ebből fogja tudni, hogy ő valóban fontos a számodra. Kérd el a mobilszámát, ami reményt gyújt benne, pláne, ha egy kicsit csúfi is. De azért ne ájulj el, ha rögtön megadja, hanem csörögj rá rejtett számról, nehogy kamu legyen. Nagyvonalúan közöld vele, ezen a számon a nap minden percében elérhet téged. Nagyon fontos a kölcsönösség.

Az első leckét letudtuk a romantikából, de hát nem csak ebből áll egy tartós kapcsolat!

Második lecke
Egy be nem járatott kapcsolat költséges mulatság. Ebből a bevezető részből akkor jössz ki a legjobban, ha már az elején közlöd a lánnyal, hogy te zöldpárti aktivista vagy. Jól is hangzik, és ebbe aztán minden belefér. Hatalmas séták a városban, vagy hosszadalmas ücsörgések kis parkok padjain. Rentábilisnak tűnik még a költözőmadarak kikísérése Ferihegy 2-re. Ez már-már szinte tudományos megfigyelésnek tűnik. De belefér egy Duna-parti séta alkalmával megvitatni az ökológia nagy kérdéseit. Mint például, hogy isznak-e a halak vizet? Amit persze senki nem tud, de egy biztos, alkalmuk mindig lenne rá. Bedobhatod mint témát, hogy hány évig él a házi disznó.

Ezek mind-mind világmegváltó kérdések. Sokat fogsz nőni a szemében, hacsak közben nem rohan el sikongatva. Ilyenkor már muszáj valamit villantani is. Irány a közeli kis­erdő szénaillatú vadetető szénája. Az újabb kutatások szerint még nem illik a kapcsolat korai szakaszában azt mondani, hogy stipi-stop, én vagyok alul.

A többit csak pirulva tudom leírni, de a leckének folytatódnia kell.

Hogy is mondjam?
Megvan! Védekezni kell. Csak a méhecske szokta mezítláb beporozni a virágot. Ez így elég romantikus.
Szóval köhög, tüsszent, csak gumiban!
Na, csak kimondtam. De azért jobb, ha többfelől is bebiztosítod magad. Az intim pillanatokban jobban oldódik a szorongása, ha bevallod, hogy már édesapád is magtalan volt, és ez sajnos apáról fiúra öröklődik. Ha elég okos, megérti, ha nem, még tesz egy kísérletet és megkérdi: „Akkor te, hogy lettél?”

A kérdés jó, a válasznak is jónak kell lennie. Nézz a szemébe, és bátran elmondhatod az igazat: „Édesapám második házasságából születtem.”
Szerintem a másság is valahogy így öröklődik.

Ha a vadetetős projekt nem jönne be valamiért, még adhatsz egy esélyt neki. Tételezzük fel, hogy a rengeteg sétától beesteledik, ekkor leterítheted neki a gyermekkori amatőrcsillagász-sztorit. Kutass a memóriádban csillagképek nevei után, megtalálhatók a horoszkópoldalon! Mutass rá az égen bárhol néhány csillagra, és okos pofával közöld vele: „Ez itt a rák csillagképe.” De figyelj, nehogy júniust mondjál! Amikor elalél a hatalmas tudásodtól, már csak kombinálnod kell a zöldpártot a csillagászattal, és ráfordultál a cél­egyenesre, jöhet a méhecske kiscipőben.

Mára ennyi elég, a leckék folytatása a jövő héten, vagy igény szerint soha.

2019. augusztus, harmadik díj

Kapcsolódó írások