585. szám Széppróza

Kedves Jézuska!

Szerző:

Tudom, hogy ilyenkor Karácsony táján sokat kell trógerolnod, hisz oly sok kölök kér Tőled valami ajándékot. Én mégis beállok a sorba, mert még soha nem írtam neked. Süldő koromban mindig felkutattam az eldugott ajándékokat, aztán a tizedik évemtől meg már úgysem számítottam semmire. Ilyen az élet.
Egyébként én egy 45 éves kisfiú vagyok és Pityukának hívnak. Tudod, mint lökött papagájt a viccekben. Na mindegy. Egyébként, azzal akarlak zsarolni – kedves Jézuska – , ha a Télapó bele tudott gyömöszkölni egy kétválaszos szavazást a cipőkbe (tavaly), akkor Te is teljesíthetsz valamit!Ne ijedj meg, én nem kérek nagy dolgokat, úgy mint az az idióta Jenőke a szomszédban. Képzeld, egy cakompakk állatkertet kért (mintha nem lenne a házban ), persze nem kapta meg. He-he.
A másik szomszédban Lajoska meg olyan barbibabát kapott, ami lukas több helyen is. Nem értem hogy kérhet valaki selejtet. Aztán a háborodottja tömködte szorgalmasan a lyukakat, de belefáradt a … keze. Utána meg addig kefélte a … haját, amíg ki nem hullott. Te, Jézuska, milyen csúnya tud lenni egy kopasz nő. Még akkor is, ha az csak egy barbibaba. Az óvodában is volt egy kopasz kislány – csúfoltuk is eleget –, de aztán kiderült, hogy igazából ő fiú, csak még ülve pisil. Talán identitászavarai voltak.
Visszatérve a kérésemre.
Először is kérek egy négyajtós autót, aminek megértésből vannak az ülései. Aki csak egyszer is belecsüccsen, az mindjárt humánusabb lesz mások iránt. Kérek még egy szerszámkészletet s, amiben egy hatalmas kalapács is van. Azzal nyüstölném azokat, akik nem toleránsak az elesettekkel, a betegekkel.
Tudod, Jézuska, én is beteg vagyok. (Na nem az agyamra gondolok, az szülőágyi meghibásodás nálam) A doktor bácsi azt mondta, nem élhetek túl sokáig. Az emberek rögtön elkezdtek köpködni rám. Most mondd meg, mik vannak!
Kérek még Tőled valamit – tudom, ez már keményebb dió. Legyen jövőre békésebb ez a nagy dinnye, amin élünk. Ígérem, hogyha ezeket a vágyakat valóra váltod – én is jobb leszek.
A boltban nem fogom fizetés előtt megenni a fele Sport-szeletet. Nem rángatom majd annyit a vécében a … lehúzó fogantyút. Idén nem gyújtom fel szándékosan a karácsonyfát. (úgyis kigyullad magától, ha én díszítem)
Nem fogom útálni azt, aki engem nem szeret.
Feltétlenül megígérem, hogy gyakrabban kimegyek majd anyukámékhoz a temetőbe.

Szeretettel üdvözöl:
Pityuka
(aki sajnos már Kovács István)
Ja, és Boldog Ünnepeket!

Kapcsolódó írások