770. szám Fedél Nélkül Klub Beszámoló

Az Országházban jártunk

Szerző:

FN és Vajda3 Klub, 2024.01.14, Budapest, Parlament

Ahogy megszokott kirándulások, múzeumlátogatások, egyáltalán a közös programok előtt, maroknyi csapatunk a szerkesztőségben gyülekezett vasárnap délelőtt, hogy az erőt adó kávék és szendvicsek elkészítése és elfogyasztása után eltrolizzon a Kossuth térre. Merthogy idei évi első kiruccanásunk alkalmával a Parlamentben tettünk nemhivatalos, baráti látogatást. Küldöttségünket ugyan nem az Országgyűlés Elnöke fogadta, de őszintén, nem is cseréltük volna el a Látogatóközpont munkatársának kedvességéért. 

Néhányan ugyan jártak már a házban közülünk, de mindannyiunk számára rengeteg újdonságot, eddig ismeretlen részletet tartogatott a látogatás. Én magam ennyi aranyat rég nem láttam (ha egyáltalán), de plafonon pláne nem. Kedvenceim a folyosói szivartartók, kortárs tervezőmérnökeink sokat tanulhatnának Steindl Imre felhasználóbarát munkamódszereiről, szakértelmét nem kell magasztalnom, olyan mennyezetet épített, ami sose szakad le – pedig mennyiszer teszik próbára…. 

A másfél órás séta alatt persze nem láthattunk mindent, de idegenvezetőnk tolmácsolásában megismerhettük a ház múltját, jelenét, néhány apró titkát is. Mégis a megfejtésre váró talányok miatt emlékszünk majd soká erre a napra.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Országház Látogatóközpontjának, hogy lehetővé tették számunkra ezt a felejthetetlen élményt, és külön köszönjük a Látogatóközpont személyzetének jóságát.

A program a Fővárosi Önkormányzat és a Stronger Roots program támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó írások