Hírek Aktuális

Szilárd -Év Terjesztője, Év Dolgozója 2020

Szerző:
Ő a Raszta. Régebben a Kutyás Raszta, csak sajnos már társa nélkül, saját megnyerő stílusában bízva végzi munkáját – nem is eredménytelenül.
2020-as évre nézve az Év Terjesztője 1. helyezett és Év Dolgozója 1. helyezett: Arszenievits Szilárd, a 1111-es
Szilárdot igen sokat ismerik, egyszerre minta kolléga és forradalmár, szabály és kivétel. Nehezen tűri, ha sajnálják, inkább büszke az általa ajánlott termékre, amit hajléktalan sorstársai írnak, így nála sokszor szerzőink által dedikált példányokra is bukkanhatsz 🙂
Egyik szerzőnk, Zilahy Tamás megírta ismeretségük kezdetét:
„Sok évvel ezelőtt volt. Színhely négyes-hatos sárgaság. Elém lép, egy kutyus intelligensen bámészkodik mellette.
– Kérsz egy Fedél Nélkül újságot?
– Miért kérnék, mi van benne?
– Jó cikkek, szép versek, bár azok nekem nem jönnek be.
– Tudsz egy cikket ajánlani – gondoltam úgysem olvasott egyet sem. Tévedtem, kinyitja az újságot és rábök egy cikkre. Például ehhez mit szólsz?
– Mit szólnál ha dedikálnám?
– Ne ba… te írtad?
– De ba… én írtam.
Azóta is gyakran összefutok vele, figyelem, ahogy az utasokat elszórakoztatja monológjaival, és ahogy ajánlja az újságot. Nem erőszakos, mint némely kollegája, inkább kedvesen rábeszélő. Ha van írásom az újságban, végighurcol a villamoson, és minden vevőjének dedikáltat velem. Persze szívesen, na meg hízik a májam tőle.
Bár vidékről jár be, de már minden reggel hétkor kint a van a pályán. Ő egy igazi pesti jelenség. Ismerik százak és szeretik is. Tehát egyhangú felkiáltásommal legyen Ő, Arszenievits Szilárd az Év Terjesztője!
Hát kérem, a díjak alapján ez duplán bejött!

Olvasóink mondták:

Stílusával mindig jobb kedvre derít! Le a kalappal Szilárd előtt! Gratulálok!

Juli

Sajnos kipörögtem már, de arra, hogy jelentkezzek önkéntesnek, javarészt Szilárd inspirált.

Péter

Ma reggel volt szerencsém megint találkozni vele a sárga villamoson. Nem ismert meg, a maszk takart. De Én utána szóltam, mert tőle mindig veszek újságot. Büszkén mesélt az elismerésről amiben másodszor lehet része és szerintem nem utoljára. Üde színfolt ebben a mai közömbös világban. Sze­rencsés lehet az aki ismeri. Gratulálok Szilárd!

Brigitta

Gratulálok teljes szívemből, Tesókám!
Emlékszem, 16 lehettél, amikor kezedbe vetted a nálam heverő versesköteteket Faludytól, Villontól, finn íróktól… Nagyokat bólintottál, ahogy az eszencia részed lett. Hatalmas bulikat tartottunk, együtt szereztük be a piát, mire megfőztem, meghoztad a társaságot is. Országos cimbiket, válogatott úrilányokat… Utána éveken át az egyikünket az egyik, a másikunkat a világ másik szegletébe vitt a vére. Hiányzol a Lagúnámból Barátom!
Vigyázzatok rá ott mindannyian! Választhatná mellettem a stresszmentes, gondtalan életet itt távolkeleten, paradicsomi környezetben, ahol nincs fázás és nem kell sok a boldog élethez. De Szilárd Benneteket szolgál, korán kel, éli a misszióját. Amit gyűjt, többnyire másoknak adja.
Mindennapi hős Ő, a Tiétek. Igazi bölcs, valódi kincs a betondzsungelben, fedezd fel magadnak!
Büszke vagyok Rád Szilárd és végtelenül boldog, hogy választott Tesómnak tudhatlak!
Hatalmas pacsi és baráti ölelés a Lagúnából, Kambodzsából!

Zoltán

További olvasnivalók Szilárdról:

Kapcsolódó írások