680. szám Széppróza

Száll a kakukk a fészre (részlet)

Szerző:

Önkéntes véradókat keresünk sürgősen RH+ vércsoportból. Életünk és vérünk!

Etelközi Vérellátó Központ

Gyerekek, álmokhoz ért valaki? Ma éjszaka egy turulmadár teherbe ejtett, méhemből forrás fakadt. Ez valami erotikus dolog? Freud sajnos nincs lefordítva rovásírásra. A sámánunk azt mondta, szárított béka bőrét rágcsáljam, és holdtöltekor szedett harmatot igyak, majd mind a négy égtáj felé fordulva hajoljak meg, és birka szegycsontját hajítsam Napkeletnek teljes erőmből. Vlsz megcsinálom, de mégis!

Napi lélekerősítő: Ma megtalál az igaz szerelem vagy nem. Szembe jön az álommeló az utcán vagy majd máskor. Letelepszel a Kárpát-medencében vagy elhunysz útközben. Vagy Etelközben. Folytasd az életed úgy, mintha most ébrednél először, vagy mintha holnap meghalnál, vagy mintha tegnap meghaltál volna. Vagy ne folytasd az életed. Vagy ne olvass ilyen hülyeségeket mobilodon, lovon ülve, honfoglalás közben, mert a paci gödörbe lép, te meg leesel, és kitöröd a nyakad.

Technikához ért vki? Befotóztam a nyilat, amit egy vándorkereskedő rám akar sózni. Már nagyon kéne egy digitális, tiszta teniszkönyököm van. Viszont úgy nézem, nincs rajta Back Space. Ez azt jelenti, nem tudok majd hátrafelé nyilazni? Az komoly gáz, meg lennék lőve. Az ellenség viszont nem lenne meglőve. Vagy létezik valami speckó programozás, amivel mégis megy ez?

Elöl luk, hátul luk, kilukadt a Szvatopluk, ne a magyart vádoljuk, korábban is volt rajt’ luk! Ihajja!

Lécci, ezen az oldalon ne politizáljunk, szeretném megtartani a semlegességet, egy csomó praktikus dologban tudunk egymásnak segíteni mi, magyarok, szlá­vok, vízigótok, etruszkok, avarok, gepidák, onogurok, besenyők, türkök! Egységben az erő!

Aha, egység! Majd ha áttöritek az ötszázalékos szavazati küszöböt, véglénykéim. De ahhoz a mikrobákat is le kell szavaztatnotok. Éljen Árpád!

Az etruszkok rég kihaltak. Letruszkolták őket a földbe. Haha!

Darth Waderes pólót akar a gyerek karácsonyra. Segítenétek, mi a fene ez? Teljesen bezsongtak a pulyák, minden jurta ettől hangos! BTW, a karácsonyról tud valaki bármit? Nálam se kép, se hang.

A karácsont olyan, mint a kulcscsont, emberben is, állatban is van. A lovakéból isteni leves főzhető.

A Csillagok Háborújával vigyázzatok, a morva propagandagépezet találta ki, nem magyar eredetű monda. Az egyik főszereplő Svatop Luke Égenjáró, már a neve is magáért beszél. Jó, ott van mellette Hun Solo, de ez csak beetetés.

Vereckénél veretjük! No filter, no smink, no woman, no cry!

Álmos önfeláldozónak érzi magát itt: Pannónia. A sok-sok nyíllal betaggelt fickó a képen én vagyok.

Happy Honfoglalás to you!

Kende ilyen hangulatban van: másnapos. Gyerekek, a Puszták Gyöngye márkájú kannás kumisszal vigyázni, sztem ezt lóhúgyból erjesztették. Ha nem emberiből.

Színesfém szarvast keresünk, ha találtok, ne olvasszátok be, központilag, jó áron átvesszük!

Sed et hostes antea illis populis inexperti, qui Ungri vocantur, regnum eiusdem populantur.

Magyarul beszéjjé, lefejellek! Ez itt nem a Hadova-Duma Kössztársasság!

Guglit nem ismered, asshole?

Thnx, sokra megyek vele:

De előttük, és az ellenség a nehézségeket az emberek, akik az úgynevezett Unnis, feküdtek pazarolja a királyság ugyanaz.

Megbízható őrző-védő-támadó szakmunkásokat keresünk külföldi helyszínekre, fizu euróban, feltételek: harci tapasztalatok, nyilazás előre-hátra-oldalt-vissza, lovon ülés-evés-ivás-alvás, karddal vitézkedés tudománya. Tyúkmellűek, ülőmunkások kíméljenek! Kondibérlet, Szép-kártya, vérfürdő, nők, aranyzsákmány dögivel biztosítva.

Az a közterületes, aki fehér lovamra kitette a parkolócédulát, örülhet: ha eddig nem utazott, most felfedezi hazánkat. Öröme nem lesz teljes, a mozgása is kicsit darabossá válik, mert négy különböző város kapujára szegeztetem.

Lehel kürtjét tegnap este megfújták a négyes-hatos villamoson. Nyomravezetőnek magas jutalom! Kedvezményes hűtőkupont kap ajándékba…

Ropjad te is ősmagyar döngölősre! Helyszín: Nyilas Aréna
Az early turul-jegyesek jól jártak, az első előadáson minden hely foglalt! Már a másodikra is csak gyalogosak vannak, ingyenes lóparkolót biztosítunk.

Honfoglaláskor a nagy kavarodásban elveszett Mackó nevű komondorunk, kezes jószág. Mindenkinek a kezét tépi le. Először. A becsületes megtalálónak kézből fizetünk.

Dühös. Hé, guys, a Facebook letiltott a strandolós képek miatt. Azt mondják, vegyek gatyót, de hát mióta fürdik ruhában a magyar?

Tényleg vége a Kalandozásoknak, vagy lesz ötödik évad? Imádtam minden percét, harc és fájdalom, hősiesség és harag, erőszak és vagányság, aaaannyira emberi volt! Ne indítsunk egy csoportot? Hátha a tiltakozás hatásos lenne! A Keresztény Államiságból látott valaki akár egy epizódot is?

Nekem már a címe is olyan brrr, a köztévé meg be sincs állítva. Muszáj nekünk mindig külföldi licenceket veszegetni?

Az első négy részt Koppány 1‒4 címmel négy különböző nagyvárosban mutatták be. Azt mondják, elég véresre sikeredett. Én már isszonyú kivi vok!

BEJEGYZÉSEK A NAGY FRANCIA FORRADALOM HÍVEI CSOPORTBÓL

Bontott kő katedrálisépületből eladó. Disznóólnak ragyogó, a cocák imádnak a gót faragványokon vakarózni.

Agyas Jeannot remekül van itt: Bastille ostroma, ezt eszi: sült ajtónálló.

Gerendákból rakott tűzön, kis lófaggyúval megbolondítva. A királyi strázsák lábikrája kicsit szőrös, igazán epilálhatnák. Folyton köpköd az ember.

Kajabáltak a mocskok, miközben beleztük őket, hogy kis pulyáik vannak meg mi, de a forradalom, hát az forradalom! Áj ken get nó revolúsön!

Marie Antoinette meglepett hangulatban van, itt: Királyi Palota.

A népnek nincs kenyere? Miért nem esznek TESCO gazdaságos kalácsot öt centimes-ért?

Fény önti el az emberi lelkeket, a babonaságok mocskos tárháza összeomlik, félre, ó, homály! Apátsági vörösborok jutányosan, nagy tételben.

Robespierre remekül érzi magát Danton társaságában, itt: Forradalmi Pince. Éljen a barátság és a lázadás! Forevör jang! Jiháá, parókát az égbe!

Szívecske a csajoknak… Punks not dead!

Robespierre remekül érzi magát Danton társaságában, itt: Danton kivégzése. Így jár minden mocskos áruló. Ha a haza üdve forog kockán, nincs barátság! Forget it!

Robespierre barátai remekül érzik magukat Robespierre társaságában, itt: Robespierre kivégzése. Micsoda fejetlenség! Barátunknak kicsit elszállt az agya! Éljen a Forradalom!

Great pic! Roby, you look beautiful! Is it Halloween? Very scary make up!

Csajszik, ez a push-up dolog még meddig lesz divatos? Madame Pompadour cickója lassan kiböki a szemét.

Szeretnél te olyan cickót, rusnya cafka! A profilképed egy szégyen! A hörcsögöd van rajta?

Sztetek Madame Du Barry mivel szedi a szemöldökét, hogy ilyen pöpec íve van? Van erre vmi spéci gyanta?

Marat tettrekész hangulatban van itt: Párizs, vérmező. Skacok! A jelszó: figyelem, éberség, kegyetlenség! Tudjukkik chemtraillel permetezik az igazlelkű forradalmárokat, tudjukkik megmérgezik a kutakat, tudjukkik a mi sorainkba is beférkőztek, tudjukkik a mocsok királyiakkal fújnak egy követ, tudjukkik torkát irgalom nélkül el kell vágni. Mérlegelésre nincs idő! Akikről nem tudjuk, kik, azok tudjukkik. Stimt? Vége az értelmiségi nyafogásnak az értelemről, meg a középutaskodásnak. Eddig ezer halott, kevés, nagyon kevés! Vérfürdőt akarok!

Mai motiváció: Egy fáradt nap után nincs jobb, mint egy forró, gőzölgő vérfürdő!

Charlotte Corday remekül érzi magát itt: Marat fürdőszobája.

A hétfő bűn! Már felkelni is fáj a hátam! Tizenhárom perc egy nyakazás, tizennégy óra munkaidő. Nem embernek való. A gyerekeket meg kettőbe-háromba vágni, mert túl kicsik a nyaknyíláshoz. Ez a hóhérszakma megcsúfolása, de a Kamara kussol, félnek, hogy jelentős rövidülésen mennek át. Én guillotine-kezelőnek esküdtem fel, nem sorozatgyártónak. Küldjék ki a sok aljadékot Kínába, ott kivégzik őket egy marék rizsért.

(Törölt felhasználó)

Szabadság, testvériség, egyenlőség! Akinek bárminemű panasza van, forduljon a Kommün Panaszelbíráló Bizottságához. A panaszok kezelésére eddig még nem volt panasz.

Feszületek tucatjával eladók! Minőségi tűzifa, különösen mókás látvány, ahogy Jézus lángra lobban! Az Ész a fontos, nem a hajlam!

Testvérek, mától mindenki egyenlő! Kivéve a rohadék parasztok, a tetves girondisták és a büdös mocsárpárt! Felkoncolni mindet! Üdv: Jakobinusok

Testvérek, mától mindenki egyenlő! Kivéve a rohadék parasztok, a tetves girondisták és a büdös jakobinusok! Felkoncolni mindet! Üdv: Mocsárpárt

Testvérek, mától mindenki egyenlő! Kivéve a rohadék parasztok, a tetves mocsárpártiak és a büdös jakobinusok! Felkoncolni mindet! Üdv: Girondisták

XXX

(Parasztok felhasználó)

Régen minden jobb volt! Ezeknek a mai tömeges kivégzéseknek se íze, se bűze! Mindenütt csak a sietség, elszürkült, kiégett arcok. Kinek az érdeke ez a modern pörgés? Az ember ki se tudja élvezni rendesen!

Körömgomba ellen mustártapasz, bélrenyheség ellen lófingató, ágybéli bajokra kéjfokozó párlat. A minőség forradalma!

Nantes-i Bornapok és Fürdővigasságok! Papok, prostituáltak, latrok, parasztok, osztályáruló polgárok mártogatása hűs folyóvízbe. A meztelenül összekötözött papok és apácák keresztvíz alatti házasságra ítéltetnek!

Ingyen virsli, misebor dögivel!

Muzsika: Louis de Lagzy és tilinkózenekara.

Emberek, Napóleon egy hős, az emberiség új megváltója! Ez a kis soundtrack neki szól, töltsétek, osszátok! (Ludwig van B.)

Testvérek! Mindenki egyenlő, de én vagyok a főnök! Üdv: Bonaparte Napóleon

Emberek, Napóleon egy kalap trágya, az emberiség gyalázata! Ez a kis soundtrack nem neki szól, töltsétek, osszátok! (Ludwig van B.)

Aww, valakinek tuti tipp gyomorfájásra? Masszírozgatom, de hiába. Holnap csata, nem akarnám okádással tölteni az egész napot, árt a győzelmi esélyeknek. Pusza: Bonaparte (nektek Napcsi)

Gyomorfájásra hideg penge! De az orosz tél is megszünteti! Holnap tali: Kutuzov

Kapcsolódó írások