656. szám Széppróza

Szexrodeó

Szerző:

Ezt a cikket csak 12 éven aluliak felügyelete mellett szabad elolvasni!

Köztudott, hogy Amerikában az 1800-as évek közepén terjedt el a marhatartás. És ahol volt marha, ott volt cowboy is. Ezek a fiúk egész nap terelték a marhákat, estére karámokba zárták az állatokat, és a tábortűz köré gyűltek. Majd vitézül leitták magukat a sárga földig. Később anekdotázni kezdtek. Közben mindenki akkorát hazudott, amekkorát csak tudott. Csodás történetek kaptak szárnyra. Miről is dicsekedhettek, ha nem a lovaikról, a marháikról – és az asszonyaikról. Lovak és marhák voltak, ám asszonyok nem. Azokat a pusztaságban fellelhető emlősök pótolták. Ezzel persze nem volt mit dicsekedni.

Maradtak a lovak és a marhák. A marhákról nem volt érdemes szót ejteni, tehát a lovak körüli dolgok kerültek előtérbe.

Minden cowboy pompás lovas volt. Unalmukban sokféle ügyességi vetélkedőt tartottak. Ekkor találták ki a rodeót. A bátorságpróba lényege az volt, hogy vadlovakat igyekeztek megülni a szilaj legények. Aki a legtovább fenn maradt a tiltakozó állaton, az nyert. Így folyt hosszú évtizedeken keresztül e nemes vetélkedés. A sportág fejlődése során, hogy szélesítsék a versenyzőbázist, néhol már vadbikákat is használtak erre a célra. De valahogy ez sem volt már az igazi. Drága és eszközigényes volt ez a sport. A vadlovak és a vadbikák egy idő után megszelídültek, vagy megrészegültek a sikereiktől, ekkor aztán mehettek a szalámigyárba virslinek, halászlé­nek, kit hová vettek fel.

Új, korszerűbb formát kellett találni e nemes vetélkedésnek. Olyat, ami médiaképesebb, és megmozgatja a sportszergyártók és az egyéb szponzorok fantáziáját is. Valahogy úgy, hogy a nép egyszerű fiai és lányai is részt vehessenek benne tizenhattól százéves korig. És miután már némelyek – akár sérülés, akár egyéb okok miatt – elbúcsúznak az aktív sportolástól, a nézők széles táborát gyarapít­has­sák.

Minden korszakos találmány zsenialitása az egyszerűségében rejlik. A kézzelfogható ötletek formába öntésében rejtezik az ördög. Mi, magyarok, méltán lehetünk büszkék korszakalkotó találmányainkra, felfedezőinkre, kik Teller Edétől, Szent-Györgyi Alberten keresztül Irinyi Jánosig mind jobbá és szebbé tették a világot. És akkor most itt van a mi zseniális Kovács Bélánk is, aki megújította ezt a sportot, bár az ihletet szeretett párja adta. Ő volt a múzsa, csak nem egészen a klasszikus értelemben. Noha papíron ásó-kapa volt, Bélánk lelkében még dúlt a sokoldalúság, de természetesen házastársi kötelezettségét is aktívan teljesítette. Történt egy ilyen alkalommal, hogy meghitt perceikben, imádott asszonykája öle közepette, szerelmetesen becézgette párját.

– Klárikám – búgta a fülébe. Ez hiba volt. Nem minden Éva szereti, ha ilyenkor Klárinak szólítják. A másodperc törtrésze alatt egy pofon kíséretében levetette magáról Bélánkat, és egy jól irányzott tökön rúgással eltanácsolta.

Ekkor pattant ki a zseniális ötlet Béla agyából. Hát persze! Rodeó, szexrodeó! Akkor és ott lefektette eme fedett pályás sport elméleti alapjait.
Abszolúte biováltozat. Kell egy szerelmespár. Ebből létezik néhány milliárd. Tehát széles a tömegbázis. Az utánpótlás folyamatosan biztosítva, lásd még a fajfenntartás alcímnél. Nem szükséges hozzá síléc, Nike-cipő, vitorlás hajó, bukósisak. Bár az utóbbi meggondolandó.

A frissen megalkotott szabályok a következők.: A szeretkezés egy mélyen átérzett szakaszában a férfinak idegen női nevet kell suttognia párja fülébe. Ekkor indul a stopper. Innentől csak az a kérdés, hány másodperc alatt veti le magáról a versenyzőt a párja.

Hogy ezeket az intim perceket ne zavarja meg egy harmadik fél jelenléte, a stopper, mondjuk, egy hangérzékelő parancsára is indulhat, beprogramozva a pofon csattanását. Bár ellenzői szerint ezen eszköz nem elég precíz, mert például a szemkikaparásra nem indul el az óra.

Persze, ezek csak az elnagyolt, még el nem fogadott szabályok, vázlatosan.
Viszont a sportszergyártók, felfigyelve a tökönrúgás eshetőségére, már most lobbiznak az acélbetétes szuszpenzor bevezetése mellett. Természetesen elkerülendő a sérüléseket. Az is figyelemreméltó eset volt, amikor egy versenyző konyhai edzés közepette elveszítette férfiasságát. Az asszonykájának a keze ügyében felejtődött a csontozó bárd, és nem restellte használni is. Innentől kezdve a gumigyárak (Goodyear, Michelin, Taurus) kezdtek el lobbizni a kevlárbetétes koton kötelezővé tétele mellett. Természetesen elkerülendő a maradandó sérüléseket.

Röviden ennyi a Formula-1 szexrodeó szabálya. Újabban e sport egy még veszélyesebb, de látványosabb és zúzósabb változatán dolgoznak.

Ez lesz a Nascar-változat.

Szinte jelentéktelen eltérés van a szabályban.

Fiúnevet kell suttogni.

2019. július, második díj

Kapcsolódó írások