A Mi Kis Családunk

Lakatos András, Kapitány

Szerző:

terjesztő

Fedél Nélkül 2012. szeptember 13. 474. szám

bemutatjuk: Lakatos Andrást

A kapitány

58 éves vagyok, számtalan végzettséggel, mégis munkanélküli. Másfél év alatt egyszer jött válasz a beküldött önéletrajzomra. A Fedél Nélkül lapot én már A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi csoport által ismertem meg, szóval már „belülről”.

A Fedél Nélküllel is szoros kapcsolatom lett, nemrégiben kiemelt terjesztő lettem, közös programokon, nyaralásokon veszek részt, és szerzője is vagyok a lapnak.

Kétszer voltam házas, és elég sok mindent hagytam a házasságokban, amibe energiát és pénzt fektettem. Született azonban egy lányom, aki férjhez ment, Siófokon élnek, büszke vagyok rájuk. Van már unokám is, tartjuk a kapcsolatot. Édesanyám 83 éves és Floridában él, de vele is szoktunk beszélni. Az eredeti szakmám autószerelő, dolgoztam is benne megszakításokkal, de

az igazi szerelem a hajózás.

14 évesen korengedménnyel kishajó vezetői vizsgát tettem, aztán bekerültem a vízimentő-szolgálathoz. Később még saját vállalkozásom is volt, két barátommal vitorlásokat építettünk Viking szervíz név alatt. A második házasságom után még volt munkám itt Pesten, a MAHART kötelékében, később pedig a Mariott Hotelben dolgoztam. Amikor hajós munkák voltak, gyakran szolgált lakóhelyemül is a hajó, aztán amikor a munkalehetőség megszűnt, és már albérletet sem tudtam fizetni, akkor egy barátom hétvégi házában laktam egy darabig, majd jött az első szálló.

Tervezem, hogy külföldön próbálok szerencsét. Egy régi ismerősömön keresztül talán ismét a hajózás közelébe kerülök. Addig pedig aktívan dolgozom az AVM és a Fedél Nélkül kötelékében, nem panaszkodom. Jól vagyok.

 

terjesztő 2012 óta

terjesztői szám: 1811

terjesztési helyszín:Kapcsolódó írások