425. szám Széppróza

Röviden a munkanélküliségről, hajléktalanságról

Szerző:

Sok Fedél Nélkül olvasó olvasna a lapban keresztény írást. Sajnos a kereszténységről ma már túl sok a közhelyes és sablonos írás, ezért a legjobb és a legegyszerűbb a Biblia mindennapos tanulmányozása. A kereszténység kezdetén Jézus azt mondta, hogy hirdessük az Evangéliumot az egész lakott Földön. Hirdette a szeretetet és kijelentette, hogy hordozzátok el egymás terheit: De manapság sajnos meghidegült a Szeretet, egyre nehezebben viselik a terheket. Nagy a munkanélküliség. Nő a hajléktalanság, nagyon hiányzik az emberi együttérzés. A politikusok könnyen mondják ki, hogy Emberek élősködnek. Nem ők tehetnek arról, hogy a rendszerváltás óta megszűnt több százezer munkahely, és éppen ezért, munka és pénz nélkül az emberek hajléktalanok lesznek.
A Fedél Nélkül terjesztők nem kéregetők! Ez is többször meg lett írva. A Fedél Nélkül terjesztők megveszik a lapot. Terjesztik azt: érvényes kitűzővel, engedéllyel. Biztos, hogy a terjesztők között is előfordul, hogy valaki megsérti a Terjesztői Szabályzatot,  de a legfelsőbb szinteken is sok bűn történik. Csalások, lopások, korrupció stb. Addig amíg a fent említett „legfelsőbb szinteken” nem tartják be a törvényt, törvényeket, az alsóbb szinteken sem lesz rend!
A hajléktalanság, van akinek egy-két évig tart, és akad kinek évtizedekig, amely lassan felőrli az Embereket. Minden kerületben olyan átmeneti szállások kellenek, amiket a kerületi önkormányzatok tartanak fent. Ne legyen bizottság, amely eldönti, hogy kit vesznek fel és kit nem. A hajléktalanszállók ne kerüljenek havi 8-10 ezer forintba. Csak a felébe. A szálló épületében főzni kellene, hogy az embere ne az utcán egyenek méltatlan körülmények között, ami most fennáll. Ezek a szállók lelakottak, piszkosak és bogarasak. Ezen kívül sok helyen tizen-huszan laknak egy szobában. Vaságyakon alszanak. A munkásszállók tiszták, négyen- öten vannak egy szobában. Heverőket használnak.
Végül: sok bérlakás felépítése lenne a teljes megoldás azok számára, akik képesek és akarnak is dolgozni. De a munkához munkahelyre is szükség lenne. Nem utálni kell a hajléktalanokat, hanem segíteni. Mert a hajléktalanság és a munkanélküliség a kormányok szegénységi bizonyítványa! Ha rövid időn belül nem lesz szemléletváltozás a munkanélküliség és a hajléktalanság területén, bekövetkezhet egy szociális holokauszt.

Kapcsolódó írások