375. szám Riport

Peti és Idétlenke esete

Szerző:

Megjelenik Idétlenke, a szörnyecske. Máris valóra váltom, amit csak szeretnél. Repülni? Jó. Itt egy rozsdás lemez. Csüccs! Megindult a járgány. Mentek, mentek, bejártak szép tájakat.
Peti, ébresztő kisfiam!  Menni kell az iskolába. Anya, tudod, hol jártam? Igen, álmodban beszéltél, irány az iskola, édesem, tudod, dolgozatírás matekból, nem bukhatsz meg! Repülök is, szia. Szia!
Peti az óra alatt susmutol a padtársnőjével. Elmondja, mi tötént. Ildit nagyon megfogta, persze a többiek is hallották. Tanár úr: Péter, fiam, hozd ki a házifeladatot! Viszi. „Hm, hm, jó”. Ildi, lányom, most te jössz! Megnézi a tanár. „Jeles”. Nagyszünet jön a matekdolgozat. Most segíts, szörnyecske!
Jön a nagyszünet, kimennek a gyerekek az udvarra. Balázs a legerősebb matekos. Peti, szeretnéd, ha segítenék? Kösz nem, az az igazság, ami az én kuksimban megvan, az az Enyém és az elég. Ha nem, nem, de a szörnyecskét felejtsd el, majd pont neked fog segíteni – gúnyolódik. A dolgozatot csak megírták.
Másnap a suliban. Eredményesen dolgoztatok, mondja a tanár úr, miközben kiosztja a dolgozatokat. Balázsunk lett az utolsó. Nem értem, nem értem. Tanár úr hazament, elvégezte rendes teendőit. Köntösben bement a dolgozószobába, elővette fontos munkáit és dolgozott.Egyszercsak betoppan főhősünk. Segítsek? Szóval te vagy az a híres legény. Abban segíthetnél, hogy szépen visszamész a te mesédbe. Jó. Idétlenke eltűnt végleg.
Másnap bizonyítványosztás, mindenki érdeme szerint kapta meg az osztályzatot. Mindenki meg is volt elégedve.Peti is.
Kedves gyerekek, jól dolgoztatok. Jó pihenést, jó vakációt! Kórusban: Viiiszont kííívánjuk!
Ami pedig idétlenkét ileti, visszament oda, ahova tartozik. Saját meséjébe. Felejtsétek el, így nem menekülhettek a bukástól!

Kapcsolódó írások