411. szám Széppróza

Mindennapi bevásárlás

Szerző:

Mint minden nap, ma is lementem a boltba főznivalóért, e boltba járok majdnem minden nap, ez van közel. Tegnap az eladott újságaimért több vásárlótól is eurót kaptam, és mivel e boltban le lehet vásárolni, vettem ezt azt. A pénztáros hölgy idős nyugdíjas asszony, ki igazán nem értett az eurós vásárláshoz, így csak segítség után fizethettem vele.
Ma is lementem régi kedvenc boltomba, amit sajnos már kb. 5 hónapja másik Cég vett át (2 hónapi bezárás, átalakítás-felújítás után). Gyönyörűen kifestve, több polccal, nagyobb árukészlettel, de kevesebb hellyel, így a vásárló bevásárlókocsival nagyon nehezen tud közlekedni. Hurrá, akciós tej, még két napig jó, én meg épp tejberizst akartam készíteni. Hipp-hopp két liter meg egy kis darált hús holnapra s robogás a pénztárakhoz. Általában kettő működik, de most olyan sokan voltak, hogy beállt egy harmadik hölgy is. Lassan én is sorra kerültem, s megint a fönt említett hölgy volt. Remegő kézzel nyomogatja a szuper pénztárgépet. Miután jeleztem, hogy nem jól ütötte a tejet, nagy szenvedés, sztornózás, stb… után 55 ft-tal megint több lett az összeg. Észrevettem, mert én már kiszámoltam, de mivel a mögöttem levő vevők nem díjazták, kifizettem gyorsan még az 55 ft többletet. De jött a szintén nyugdíjas Őr, aki nagyon segítő kész volt, igazat adott, volt szíves kihívni a főnököt – aki egy nagyon fiatal ember volt, de segítőkész – s a végén visszakaptam mind az 55 ft-ot.
Nem tudom, a cég üzletpolitikájának része-e, hogy a modern technikától idegenkedő nyugdíjasokat alkalmaz (szerintem ezzel is elveszi a munkaképes aktív korúaktól a munkát), de ha már alkalmazza, legalább ne a pénztárba, mert nem hiszem, hogy csak velem teszi ezt. Így csak a vásárlókat fogják elveszíteni a boltosok. A sok bosszúságról nem is beszélve. Nem az az 55 ft a lényeg (bár a mai gazdasági helyzetben a napi 55 ft is sokat számít).
Jó lenne, ha ez az írás meghallgatásra találna, hiszen nagyon sok helyen vannak alkalmazásban ténylegesen nyugdíjasok ( akik koruk miatt azok s nem a rokkantakra értem). Bár igaz, jó üzlet a cégnek, bejelentik 4 órára, kevesebb adó, járulék, ő meg 8 órát melózik. Mindenestre én szívesebben fogom inkább olyan helyen költeni a pénzem ami esetleg messzebb  van, de ahonnan nem  bosszúsággal jövök haza.

Üdv: Csurika, a 029-es

Kapcsolódó írások