430. szám Széppróza

Levél a távollévőktől – HAZA!

Szerző:

Hallgatom a Himnuszt. Rezzenetlenül állok. Vigyázzba! Vigyázva. Elkapva a dallamát, hallgatva minden szavát. Sűrítve magamban. Egy teljes esztendőt. Teljesített? Teljesítve. A 12 napja. PAPja. Kapja? „Mérleg”: elmúlt. „Kos”: nem lettem OKOSABB. „Szűz”: Tenyér nem adott kenyeret. Eleget? „Halak”: Átevickéltem három tengeren. Ezért? „Bika”: Eldöntötte más – ki a legjobb BIKA. Ki is? „Ikrek”: Születőben új írásom. Sírásóm?! Régi alkotmány. Eltemetve. „Oroszlán”: Merengve. Kis LEO-t iszom. Az ujjamat visszasírom. „Vízöntő”: Rámutatott. Gyengéinkre. Hibapont? „Rák”: Kikapta – ollójával hasogatta. Az újat. Esztendőt? Esztelent. Királyt? Meztelent. „Bak”: Ugrás előre. A semmibe. Fogadás – a SEMMI- re. Évire? Egészen. Merészen. „Skorpió”: PIUS. Priusz? HiúZ. A csávából kihúz? Egy újabb HIMNUSZ. Áldásom reá. Rája. Elfogyott a tűzifája. „Nyilas”: Nocsak. Tűzijáték. Fényözön! Hozzá mi KÖZÖM?
Közönséges leszek. Ez már félSIKER. Hihető. Csillagos ÉG. FAGYOS lehelet. Kilehelte KI? Senki többet harmadszor. Partját egyszer HÁROM tenger mosta. HOROSZkódja: „Dá-dá!” Ezért egyszer úgyis kikapsz!
Maszatom. Mosatom. Akinek nem INGE ne vegye magára. Mert az ingerÜLT. Hány? „”Mi van egy évben”: piszKOS tizenkettő. S megannyi SZÓzat! Kávé zaccal. Most legyél NAGY – te kisoKOS. Menj fejjel A HALNAK! Úgyse hallanak. Nem is olvasnak. Legfeljebb Be. Bee-bee.
Társaságba? Engedjetek! Ki?! Egy MÁSországba. Ahol szól, „ahogy szól”: a NIMBUSZ. Van neki. HAZÁJA?
Rossz a Mája. Elitta. ITT A VÉGE!
„Mérge kérve, kérkedve”: ÉRTETEK. Értetek? Semmit se. Kérjetek. Adjatok. ÚJ ÉLETET. Amit feláldozok Értetek. 3 IKSZ. A TOTÓN 3 FIX – és egy remény: Hogy újra írunk: TE meg ÉN! Az újságíró olvassa újra és újra EGYEDÜL – amint az olvasója HE-ged-ül. Belegebed remekÜL. Írása – MÁSA – OKÉ. Dá-dá. A rosszaké. Por-osz-oké. Beváltatlan bónuszoké. Csekken kérem az utolsó CSIKK-re valót. Borra VALÓT is elfogadok. Ha megírjátok. A pezsgőt megittátok? Akkor jöhet a HIMNUSZ – én meg megyek haza. Meghallgatni a SZÓZATOT – a NEMzet H.E.Z.
Aláírás: Hornák Endre Zoli.  
Jó bulizást. SZILVA-ESZTER-rel. BUÉK Naplóm. Kelt, mint fent. Távol TŐLETEK.
Ps.: Játék a TŰZZEL – találkoztam egy SZŰZ-zel. Tenyeremen hordom. Kenyeremet megosztom. Osszátok el egy botcsinálta újságíró kenyerét – aztán üthetitek bottal a nyomomat. Nem tűri tovább őkelme a nyomdafestéket és a jövőbeni URÁT, csak elviseli a Cenzúrát. Amivel vastagon szereti a CERUZÁT. Na, arra várhatunk, ha eldobja VÁRURUNK a hólabdát. Eddig játszottam: IDŐM LETELT – s tele a pohár. Elfogy – csak azért lesz KÁR! És értem. Amíg írhattam. Addig éltem. Bár?!  A pult mögött tesz – VESZ – prém – RÉMES. Levelem rímes. Alkotta egy KÉZ – míves. Kezet rá. Emelni a poharat. A többi maradhat.
Tisztelettel egy HŰ-lye olvasójuk. ENDRE.

Kapcsolódó írások