434. szám Széppróza

Isten éltessen Hobo!

Szerző:

Aréna 2011.02.12.

Nagy örömünkre születésnapi ajándékot kaptunk Hobótól,  igaz neki volt születésnapja, mégis ő adott ajándékot. 36 sorstársammal ingyenesen juthattunk be  a a Hobo Blues Band búcsukoncertre.    Már egész héten nagy izgalommal készültem, hiszen én a színészi képességét is élőben láttam Hobonak, a nagyon jól sikerült Circus Hungaricus műsorban.
A kis csapatot személyesen hívtam föl csütörtökön kora délután, hogy elmondjam, hol találkozzunk péntek este 7-kor. Meg is érkeztünk jó páran s elindultunk a Stadion másik oldalára, hogy összeszedjük azokat, akik ott vártak. Volt aki így se talált oda. Majd irány a bejárat. Nagyon sokan voltak, több, mint 8.000 ember. Mi ülőhelyet kaptunk, én nem bántam s azt se, hogy nem közvetlen a színpad közelébe így nem kellet megsüketülni, elszoktam már a rockkoncert hangerejétől. Nagyon vártuk már, és láss csodát, 7óra 30 perckor legördültek a függönyök s fölhangzott Hobo hangja. Eleinte nem az az igazi pörgős blues stílus, de jó volt hallgatni, bár kis csapatunkban volt, aki hiába várta már a kezdést, a nagy melegben elaludt s volt, aki le se tagadhatta volna, hogy otthontalan, hisz ide is magával hozta a kannás bort. Mi úgy döntöttünk nem várjuk  meg, míg ránk esik a nagy csápolásában,  vagy netán ,,lerókáz”,  ezért egy idő után lejjebb ültünk egy sorral.
Már megnyugodva hallgattuk a Hobo után következő Deák Bill Gyulát, bár kicsit zavaró volt, hogy a szöveget nem értettem az énekből (nem volt jól beállítva a hangosítás?), ez lehet csak nekem tűnt fel, a többség együtt énekelt vele. Nagyon jó volt mikor együtt énekeltek a színpadon és a nézőtéren. Aztán, hogy a pörgős blues se maradjon el, a közel három órás műsor vége felé kaptunk is belőle jó pár számot, hogy megfelelően feldobódott hangulatban indulhassunk haza.
Én minden mértékben-műfajban megkaptam, amiért jöttem. A HOBÓt!  Nagyon jól sikerült s nagyon látványos koncert volt a fényeffektusokkal.
Köszönöm, hogy ott lehettem, nagy élmény volt.  

Kapcsolódó írások