402. szám Széppróza

A szeretet ünnepére

Szerző:

„Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok.” (Jak. 4:8)

Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe. Ilyenkor mindenki jobban vágyik a szeretetre, a megértésre, a jó szóra. Szükséges a szegények és minden rászoruló embernek a segítség, ilyenkor nagyobb az adakozó kedv. „… mert a jókedvű adakozót szereti az isten” (II. Kor: 9:7) Szerte a világon milliók ismerik ezeket a szavakat. Most advent közeledtével többet kell adományozni a rászorultaknak. Ilyenkor félre kell tenni a büszkeséget, irigységet, mert az ilyen jellemvonások nagyon elterjedtek azok között, akik sikeresek ebben a világban. Ha tehát szeretnénk közeledni istenhez, akkor igyekeznünk kell kiirtani magunkból minden büszkeséget, irigységet és nagyravágyást. Jehova isten a szelídeket és adakozókat szereti, és ezt ígéri: „A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.” (Zsolt. 37:11). „Az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád.” (Jak. 4:6) A szelídség határozott jellemre valló tulajdonság, mely erőt ad ahhoz, hogy türelemmel és bosszúvágy nélkül tudjuk elviselni az igazságtalanságokat. Tehát figyeljen jobban mindenki a rászorulókra és a hajléktalan emberekre, akik most még magányosabbnak, elveszettebbnek érzik magukat.
Ilyenkor, advent kezdetén, amely várakozás, felkészülés karácsony szentségére, hagyjuk, hogy a türelem és a szeretet betöltsön minket, hogy alkalmasak legyünk a segítségre, adakozásra.
Minden kedves Fedél Nélkül olvasónak – Önöknek, akik egész évben segítettek a Fedél Nélkül terjesztőknek – kellemes karácsonyt kívánok.

Kapcsolódó írások