773. szám Beszámoló

SzuperWMN-díj

Szerző:

Fialla Marianna a Civil kategória nyertese 

A kilencéves WMN Magazin hetedik alkalommal adta át a SzuperWMN-díjat az ország legbátrabb nőinek. A Müpa színpadán a Margaret Island Akusztik zenélt, a nézőtéren pedig többen a könnyeiket törölgették, ami nem csoda, valóban fantasztikus embereket ünnepelhettünk az este folyamán. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük: nagyobb szükségünk van most bátor, inspiráló, erős, másokért kiálló nőkre, mint valaha” – írja Fiala Borcsa a gáláról szóló beszámolójában.

„Sokat elmond a társadalomról, hogy mire van szükség ahhoz, hogy valakit bátornak tartsunk: hogy milyen tettre, kiállásra, kockázatvállalásra van hozzá szükség. Ma már bátorság az, ha kiáll valaki a véleményével, ha bevallja, hogy gyenge, vagy egy ügy mellé áll, akár kihasználva az ismertségét is – hiszen sokat kockáztat. A saját hétköznapi életünket sem könnyű lebonyolítani mostanság, de mellé még fontos ügyeket is a vállunkra venni, már szinte heroikus teljesítmény szerintem” – vezette fel az este legfontosabb témáját D. Tóth Kriszta és András, akik nem először vezették együtt a gálaműsort.

A több, mint ezer jelölt és a leadott 18.000 szavazat alapján az idén a Civil kategória nyertese alapítványunk munkatársa, Fialla Marianna lett. 

Marianna eredetileg tanárként végzett, és immár harminc éve fáradhatatlanul segíti a hajléktalan emberek otthonhoz jutását, a Menhely Alapítvány ÚTON programjának vezetője.

Köszönőbeszédében hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartja, hogy partnerként dolgozzanak együtt az ügyfeleikkel, ezzel is segítve őket abban, hogy talpra álljanak, és visszaszerezzék a méltóságukat.

forrás: https://wmn.hu/szuper-wmn

fotó: Kovács Tamás / WMN

A díjat Milanovich Domi, a WMN főszerkesztő-helyettese adta át.

Kapcsolódó írások