693. szám A Mi Kis Családunk

Édelmayer József

Szerző:

Terjesztő

Fedél Nélkül 2021. február 25. 693. szám

Az összefogás ereje

Géza Úrral és gondos gazdájával egy esős novemberi napon találkoztam. Józsit már messziről észrevettem, feltűnő jelenség vállán kis kedvencével. Már az első perctől kezdve látni azt az összefogást, ami kapcsolatukat jellemzi.

Lassan sétálunk Gyömrő utcáin, közben hallgatom megérintő történetüket. Azt hiszem, elmondható, hogy sem Géza Úr, sem pedig Józsi nem születtek szerencsés csillagzat alatt, de egymásra találásuk azon a bizonyos tavaszi napon min­dent megváltoztatott. Józsi őszintén és nyíltan beszélt arról, ho­gyan lett a tudatmódosító szerek rabja és mikor már az ember azt hinné, nincs kiút, onnan és úgy kap segítséget, mely­re soha életében nem számított.

Egy kisboltban kiscicák születtek, Józsi pedig gondos­kodni szeretett volna egy rászoruló kis lelken. A törődés, a szeretet, az egymásba vetett hit csodákra képes. Eredményeképpen két reményvesztett lélek egymást erősítve túllendült a nehézségeken. Azt hiszem, igaz a mondás, hogy a szeretet hegyeket is képes megmozgatni. Közös útjuk immáron három éve tart, történetüket bárki nyomon követheti, hiszen Géza Úr napi szinten beszámol gazdijával tett kalandos útjairól. A furcsa páros mindenhova együtt megy, járják az országot és nem túl kedvező helyzetük ellenére mindenhol segítenek, ahol csak tudnak. Józsi és Géza Úr támogatására mozgalom indult, az emberek szívesen olvassák legújabb történetüket, nézegetik az utak során készített képeiket, adnak és kapnak bíztató szavakat, törődést. Cica és gazdája a segítségre segítséggel válaszolnak. Mindig van idejük megállni egy kedélyes beszélgetésre, vagy éppen vesznek egy péksüteményt annak, akinek aznap nincs mit ennie. Mikor megköszönöm a beszélgetést és az időt, amit rám szántak, Józsi azt mondja:

– Ugyan, nincs mit! Segítsük egymást! Ha segíteni tudunk a másik­nak, ugyan, miért ne tennénk?

Gondolkodjunk el ezen! Ha van lehetőségünk segíteni, tegyük meg! Sokszor onnan kapunk erőt, támogatást, ahonnan nem számítunk rá. Lehet egy idegentől, egy haragosunktól, egy macskától. Merjünk adni! Talán csak kis dolgot sikerül, de egy rászorulónak lehet, hogy éppen a mi segítségünk fogja megváltoztatni az életét. Ahogy Józsi mondaná: „Legyetek szeretve”. Ennél nincs is fontosabb.

József szeretné, ha kalandos történetük Géza Úrral könyvben is megjelenne. Erre a célra támogatókat keres. Aki úgy érzi, hogy ezzel kapcsolatban tudna Nekik segíteni, lépjen kapcsolatba Józseffel a „Géza Úr” Facebook oldalon.

fotó: Bodor Barbara

terjesztői sor­szám­:­ 2543
regisztrált lap­ter­jesz­­­tő: 2021 óta

pálya:

Rákoskeresztúr Városközpont
Szarvascsárda tér

https://www.facebook.com/Géza Úr (közszereplő)

Kapcsolódó írások