Fedél Nélkül Könyvek

UGYANOLYAN MÁSOK

Szerző:

Mai magyar írók antológiája

Szele Anna és Káli Király András támogatásával megjelent “Ugyanolyan mások” című mai magyar írók antológiája. Ötvennyolc mai magyar író novellája, verse, regényrészlete, esszéje, tárcája a másságról.

A XXI. század érző emberét, amikor a szegények és betegek, a rászorultak sorsával szembesül, nem elégítheti ki a megmozdult lelkiismeret, még az ima sem igazán. Azokról nem is szólva, akik, urambocsá’, osonva, etán éppen csukott szemmel mennek el a modern aluljáró-taigetoszos sorsukra hagyottak, elesettek mellett.

Amíg Aszklépioszra, netán Christus Medicusra vagy éppen Godot-ra várnak sokan, addig e könyv szerzői, alapítványi, egyesületi terjesztői, anyagi és erkölcsi támogatói határozottan cselekedtek. Tudták az önzetlenség helyét, idejét: az „itt és most”-ot, azt is, hogy „kiknek kell” és „mivel lehet”… Külön köszönet a kortárs irodalom jeles képviselőinek, hogy felkarolták az ötletet, kiváló, olykor megrendítő írásaikkal az első hívó szóra pártfogásba vették az UGYANOLYAN MÁSOKat, bizonyára abban a hitben, hogy akik az embertársaikon tudatosan segítenek, önmagukkal is a lehető legjobbat cselekszik.

A kötet olvasói pedig, túl az adományozás élményén – hiszen közvetlenül csak a rászorultakat segítő alapítványoktól, egyesületektől juthatnak e könyvhöz –, köszönetképpen közel hatvan szép, izgalmas remekmű közül válogathatnak. A +1 írást, az „ötletélesztő” tárcát saját élmény ihlette.

Reméljük, mindannyiuknak az olvasás legszebb örömében lesz része.

Szele Anna

Kiadó: Mentor Könyvek Kiadó, Marosvásárhely

Oldalszám: 332

Megjelenés: 2017.

Méret: 145 mm x 210 mm

Kötés: Keménytáblás, védőborítóval, fűzött

ISBN: 978-606-88-6109-8

Ajánlott fogyasztói ára: 3790 Ft

A kötet kapható a Fedél Nélkül Szerkesztőségében és az utcalap terjesztőinél. A kötet megjelenését támogatta: Szele Anna és Káli Király István.

„na most akkor mondjátok meg

nagyokosok mi legyen

ki ne legyen miközülünk

maholnap és ki legyen”

(Erdős Virág)

„Hát akkor eldőlt, senki többet?

Összegezném az eredményt,

Durván, hogy tiszta vizet öntsek,

Mert ezzel eldőlt, senki többet:

A Nulla tőlünk megdögölhet,

Döntöttünk, mostantól ez tény!”

(Kemény István)

Kapcsolódó írások