A Mi Kis Családunk

Szuhogyi Jánosné, Erika

Szerző:

terjesztő

Fedél Nélkül 2012. január 5. 456. szám

Bemutatjuk Szuhogyi Jánosné, Erikát

Hűséges típus

A párommal, Janival egy szállón ismerkedtünk össze, én akkoriban érkeztem Budapestre, 1997-ben, azóta is együtt vagyunk. Ő már egy ideje terjesztette a Fedél Nélkült, általa ismertem meg a lapot.

Nem találtam munkát, így terjesztőnek jelentkeztem én is, és bevált, azóta is ugyanazon a helyszínen, a Flórián téren árusítom az újságot.

János, aki szakács végzettségű, engem is sok dologra megtanított, jó ideig együtt dolgoztunk, ő szakácsként, én konyhalányként segítettem neki. Minden nyáron a Balatonra utaztunk idénymunkára, de sajnos sokszor nem fizették ki a járandóságunkat. Azután Jani is beteg lett, s így egyedül próbálkoztam elhelyezkedni, de nemigen sikerült, sokan a koromra hivatkozva utasítottak el.

Jelenleg szállón élünk, albérletből kényszerültünk ide. Párom rokkantnyugdíjas, mellette terjeszti a lapot, az én jövedelmem viszont jelenleg csakis a lapterjesztésből befolyó összeg. Szeretnék munkát találni konyhalányként, takarítóként, próbálkozom, de nagyon nehéz.

A vevőim is egyre inkább megnézik, mennyit és mikor tudnak segíteni egy lap megvásárlásával, tudom, hogy nekik sem lett könnyebb mostanában.

Mindenesetre nem adjuk fel a reményt, hogy munkát tudok vállalni és Jánossal albérletbe költözhetünk. Ezúton szeretném megköszönni a vevőimnek minden egyes eddigi és jövőbeli lapvásárlásukat, és üzenem nekik, hogy boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok nekik, köszönöm a kedves szavakat, amikor megállnak velem kicsit beszélgetni és érdeklődnek. Találkozunk a Flóriánon!

Szöveg: Szenográdi Réka

 

terjesztői szám: 499

terjesztő: 1998 óta

terjesztési helyszín:

Kapcsolódó írások