478. szám Beszámoló

SOhA?

Szerző:

Ha töprengenél Kedves Olvasó, ki pénzt adtál a Fedél Nélkül terjesztőjének, hogy mit is akarunk üzenni ezzel a címlapfotóval – és még nem jutottál el a megfejtésig –, akkor engedd meg, hogy picit segítsünk: nincs megfejtése.
Ezt a műalkotást egy névtelen aszfaltgraffitis hozta létre a természet közreműködésével, pár hete találtam rá a XIII. kerületi Kerekes utcában, azóta már járt ott az eső is, fújt a szél, kockázat nélkül kijelenthető: ez a kép már csak egy laptop digitális erdejében, meg itt, az újság címlapján létezik fellelhető formában.
És persze létezik azok fejében, akik még láthatták ott, eredetiben, és nem csak látták, de magukkal is vitték a krétával írt, falevelekkel ékesített üzenetet, a múlandóság dicséretét. Mi, a PontMűvész Egyesület most bemutatkozó tagjai is ebben bízunk. Abban, hogy amit írunk, festünk, rajzolunk, eljut a Szemlélőhöz, aki befogadja és megőrzi azokat.
A kép – s benne az üzenet – talányos. Mert egyszerre fejez ki két lehetőséget, amelyek egymásnak ellent mondanak. SOhA nem lesz szerelem már ebben a világban, és SOhA nem halhat meg a szerelem ebben a világban. Tán mindkettő igaz, tán egyik sem. Talán csak így együtt érvényesek, az elmúlás és újjászületés örök egységében. Talán Rajtad is múlik, épp most merre billen a mérleg karja.
Hát ennyit akartunk fűzni ehhez a képhez Kedves Olvasó, aki most kezedbe veszed a fedél nélkül élők újságját, azokét, akik naponta feszülnek a remény és a reménytelenség keresztjére. Hogy a PontMűvész Egyesület logojában is egy szív szerepel, az csak a véletlen műve…

 

Kapcsolódó írások