695. szám A Mi Kis Családunk

Kőrösmezey Dávid Richárd

Szerző:

Terjesztő és szerző

Fedél Nélkül 2021. március 25. 695. szám

99 luftballons

Egy vak fiú áll velem szemben, akit még leeresztett állapotú lufik vesznek körül. A mozdulataiból a megszokás és tapasztalat nyugalma árad.

A nevem Kőrösmezey Dávid Richárd. Gyakorlatilag Budapesten egy intézetben nőttem fel. Miután az intézetből kikerültem, 19 évesen, rögtön elkezdtem dolgozni. Call centeres munkákat végeztem, meg szinte mindent, amit látássérültként el tudtam végezni. Dolgoztam gyertyaöntő üzemben, telefonos operátorként. Egy rövid ideig egy lánnyal éltem, majd mikor visszatértem Pestre, 3 hetet éltem az utcán.

Megtanultam azt, hogy minden keveset meg kell becsülni.

10 éve, mikor kirúgtak a biztosítótól, ahol dolgoztam, a feleségem próbált felvidítani. Felfújt ezért egy lufit, mert tudta, hogy azt imádom. Mondta, hogy látnod kéne az arcodat, hogy ilyenkor hogy örülsz, ezzel kéne kezdened valamit. Az újság pedig úgy jött a képbe, hogy éreztem, mindig érdemes a visszapillantóba nézni, hogy tudja az ember honnan jött.

Tudtam azonosulni a hajléktalanság témájával és szerettem volna példát statuálni, hogy aki akar, az megél

A Nyugatinál vagyok megtalálható minden nap 12 és 15 óra között. Elsősorban az emberek a lufisként ismernek, most viszont már a fő bevételem az újságárulás. Ha valaki vesz egy újságot és kicsit bőkezűbben adakozik, akkor lufit is választhat mellé. Ha meg még bőkezűbben adományoz, akkor akár héliumot is fújok bele.

Kutyusom egy 12 éves úri kutya, őt már csak magázni lehet. Durván 10 éve vagyunk együtt, idegen terepre már nem merek vele menni, de azért jólesik neki, mikor ide kiülünk. Szereti a simogatásokat, lazítunk, élvezi a hangulatot.

Nem fújom fel magamat, hogy nekem van hol laknom.

Én világ életemben bárkivel, akár hajléktalannal is ha beszéltem, mindig azt mondtam nekik, hogy a kiút mindenkinek adott, a kérdés az, hogy él-e vele.

Arról többen nem tehetnek, hogy kikerülnek az utcára, arról viszont igen, hogy ott is maradnak-e. Mindenkinek van választása, nekem is volt.

fotó: Kósa Krisztián

terjesztői sor­szám­:­ 2501
regisztrált lap­ter­jesz­­­tő: 2020 óta

pálya:
Teréz krt. 45-65.

Kapcsolódó írások