650. szám Beszámoló

Fedél Nélkül Önkéntes piknik

Szerző:

A Fedél Nélkül utcalap szerkesztősége és önkéntesei közös piknikre mentek 2019 májusában.

Egy gyönyörű napsütéses szombati napon látogattuk meg felelős szerkesztőnket Nagymaroson a Duna bal partján Visegráddal szemben elhelyezkedő lakjában. A kis házikójával szemben a Duna túloldalán, a magas sziklabércen látható a középkori királyi vár, mely még Nagy Lajos, Zsigmond és Mátyás korában épült.

Nagymaros szép kis község, kicsiny utcáin gyorsan rátaláltunk a helyes útra, mivel ki volt szalagozva az útirány, merre menjünk. Amikor felértünk a hegyre, megzavart bennünket egy másik csoport, ezért a Kepe-lak előtt leparkoltunk és visszamentünk a dombon egy másik kertben található társasághoz, amikor kiderült, hogy ismeretlenek és nem itt lesz a grillparti. A kertkapuban Maci kutya várt bennünket, s mire visszakászálódtunk a kocsihoz, addigra megérkeztek a többiek is.

Robi jó házigazda volt, megkínált bennünket üdítővel, rágcsálnivalóval, de igen sokára sikeredett a grillezés, már nagyon éhesek voltunk. A vizes fa nehezen gyulladt be, egy óra is eltelt, mire parázs lett, ami fölé a grilltárcsát felrakhatta és elkezdődhetett a festői szépségű hegyoldalban a húsok, zöldségek sütése.

Míg várakoztunk, felfedezhettük sziklakertjét az épület mögött, ahol fűszernövényeket, epret stb. termelt és a verőfényes napsütésben még a gyíkok is ránk nevettek. Jól telt a nap: kártyáztunk, labdáztunk, beszélgettünk és vacsora után elindultunk haza. Köszönjük ezt a szép napot.

Kapcsolódó írások