Visegrád

A projektről

Szerző:

A projekt fő célja a hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő emberekkel szembei előítéletek és intolerancia csökkentése a visegrádi országokban.

Mindezt komplex érzékenyítő tevékenységeken keresztül tesszük, így is hozzájárulva a hajléktalan emberek társadalmi integrációjához. Működésünk alapelve, hogy az érintetteket minden tevékenységünkbe bevonjuk, így a különböző társadalmi csoportok minden országban hajléktalanságot megtapasztalt szakértők segítségével kaphatnak árnyaltabb képet a hajléktalanságról. Ez a részvétel a hajléktalan embereket is megerősíti.    

Tevékenységeink célcsoportját elsősorban középiskolás diákok és fiatal felnőttek alkotják. Konkrét céljaink a következők: 4 partnertalálkozó és intézménylátogatás szervezése, amelyek során megismerjük a visegrádi országokban működő érzékenyítő programokat. Összesen 8 színházi előadást és 9 helyi érzékenyítő akciót valósítunk meg a négy visegrádi országban – mindezek közvetlenül érzékenyítik célcsoportunkat a hajléktalanság irányába. A projekt záróeseménye a pozsonyi hajléktalan színházi fesztivállal párhuzamosan fog megrendezésre kerülni, itt szélesebb közönség számára mutatjuk be a színdarabokat és a projekt eredményeit.

Kapcsolódó írások