779. szám Kép Beszámoló

Év Képe Szakmai Különdíj

Szerző:

Reno: Pipacs és háború

Pipacs és háború
Fotó: Szabó Réka

Tarr Annamária értékelése: 

Reno Pipacs és háború című képét a zsűri azért választotta különdíjasnak, mert a legőszintébben tárja elénk a mindennapjaikat átszövő kételyt. Egy jó ideje tudatosan vagy tudat alatt ezzel ébredünk és ezzel alszunk el, hogy vajon milyen nap vár ránk, milyen hír jön, ami mindent átalakít.

Én azt gondolom, mindannyian próbálunk abban hinni, hogy jön egy békésebb világ, ahogy Reno képén a háború sötét fekete űrje mellett megjelennek a pasztellszínek: a zöld, a tiszta kék ég, a nyugalom.

A kép egészét ez az érzelmi hullám jellemzi, amit nagyon jól komponálva érzékeltet. Viszont a kép középen van egy nagy kérdés, hogy mit is látunk valójában? Egy gyönyörű pipacsmezőt, aminek minden egyes kis virága egyedi és kidolgozott az élénkvörös színével és pozitív energiáival megragad minket? Vagy egy pipacsvörösen izzó háborús mezőt látunk sok elesett kis lélekkel, akik, ha mélyen belegondolunk, bármelyikünk lehetne. Azt gondolom, maga az ember jónak születik, és próbálom hinni, hogy ahogy Reno képe a sötétből átvezet a világos felé, a világunk is magához tér: a pipacs pipacs maradhat, az ember pedig ember. Nagyon köszönöm, Reno, az őszinteségedet.

Kapcsolódó írások