562. szám Interjú

A Janó Bt. – Szakács János

Szerző:

2010 óta terjesztő, 36 éves, nőtlen, rokkantnyugdíjas. Nagyon szorgalmas, nagyon megbízható, mindig vidám, önzetlen, csupaszív, igazi közösségi ember. Munkaadói imádják, egyszemélyes kertészeti vállalat.

Meséld el, hogy élsz?
A családommal lakok, négyen vagyunk az egy szobás albérletben, a kis Manó még csak fél éves. Éppen új albérletet keresünk, de csak olyat ahol együtt maradhatunk. A nyugdíjat kerti munkákkal és az újságterjesztéssel egészítem ki.  

Mit jelent a díj?
Hat éve terjesztem az újságot az Örsön, sokan ismernek már, sok újságot adok el, úgyhogy sok oklevél összegyűlt már, gondosan őrzöm őket, nem az első díjam itt. A díj jó érzés, jutalomnak fogom fel, jó példának a többi terjesztő felé.
Mindig gondolok a többiekre, mindenféle adományokat összegyűjtök a vásárlóimtól, behozom a szerkesztőségbe, a többieknek, így én is segíthetek.

Miért szereted ezt a munkát?
A terjesztői klubok is nagyon jók, szívesen megyek múzeumba, vagy kirándulni, a Balatoni táborban is évek óta résztvevője vagyok. Kell hozzá türelem, hogy a többieket viselhessük.
Szívesen eljárok fesztiválokra mindenfelé. Olcsón utazok és mégis jobb úgy dolgozni, hogy közben koncertek vannak, meg sok vidám ember. Most indulok a Miskolci Kocsonyafesztiválra.

Van-e kedvenc vásárlód?
Van egy anyuka, minden héten jön,  vagy Ági néni, a tanárnő, nagyon szeret a hentes. De egy hölgy az igazi kedvencem, a  nevét nem tudom sajnos, mindig utánam kiabál, ha nem veszem észre.

Mit tennél, ha te lennél a miniszterelnök?
Munkahelyeket teremtenék, iskolákat fejlesztenék, a hajléktalanokat, rászorulókat jobban támogatnám. És aki rossz, azt komolyan megbüntetném.

Mi volt a legnagyobb ajándék, amit kaptál egy olvasódtól?
A szeretet meg a beszélgetés.

Mit üzennél az Olvasóknak?
Figyeljünk egymásra, segítsük egymást, mert bárki juthat rossz helyzetbe.  

Kapcsolódó írások