Művészeti pályázat

A Fedél Nélkül 2004 februárja óta, a 250. lapszámtól kezdődően hirdeti meg folyamatosan futó művészeti pályázatát otthontalan emberek számára, vers, próza és kép kategóriákban.

2018-ban kaptuk meg a 10.000-dik beadott pályázatot, a kezdetektől máig 400 hajléktalan alkotó kedvű emberrel kerültünk kapcsolatba. A legtöbb pályamunkát Budapestről kapjuk, de egyes vidéki városok is bekapcsolódtak a munkába, többek között Szeged, Debrecen, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Ózd.

2019-től a Pagony Kiadóval való együttműködésként egy negyedik pályázati kategóriát hirdettünk meg mese/kamasznovella témában. Kategóriánként és havonta 3-3 alkotást díjaz zsűrink, havonta 12 szerzőnk munkáját honorálhatjuk elismerő oklevéllel és szerény pénzdíjjal, melyet kizárólag a Fedél Nélkül bankszámlájára érkező lakossági adományokból finanszírozunk. A zsűrit a lap munkatársa és egy önkéntese, illetve a pályázatot kezdete óta támogató Fekete András alkotja, valamint a mese/kamasznovella kategóriában csatlakozik hozzánk a Pagony Kiadó egy munkatársa. Havonta tartunk mindenki előtt nyitott Díjátadó Ünnepséget, mely irodalmi kerekasztalként és az aktuális pályázati lehetőségek fórumaként is működik. Az adott év során legjobbnak ítélt munkákból a művészeti életben elismert, szakmai zsűri választja meg az Év Versét, az Év Prózáját és az Év Képét, melyet az Év Alkotása Díjátadó Ünnepségünk keretében méltatnak a zsűri tagjai.

Havi Eredmények

Év Alkotása-díj