623. szám A Mi Kis Családunk

Víg Erzsébet

By

Terjesztő

Fedél Nélkül 2018. május 31. 623. szám

33 éves vagyok. Budapesten születtem, majd édes­anyámmal leköltöztünk vidékre, Heves megyébe. Ott édesapám olyan életmódot élt, ami miatt mi visszajöttünk Pest megyébe, Isaszegre, ott nevelt fel minket édesanyánk. Két bátyám közül egyik elhunyt, másikkal nem tartom a kap­csolatot.

Elvégeztem az általános iskolát, majd szakmunkásnak tanultam, bőrdíszművesnek. Úgy volt, hogy miután végzünk, átvesznek minket a bosnyák téri üzembe, de mire ide eljutottunk, becsődölt a gyár.

Majd felkerültem Pestre, körülbelül 8 éve, akkor találkoztam a lappal és kezdtem el terjeszteni, még engedély nélkül. Ezután többen mondták, hogy jöjjek el a Kürt utcába, meg fogom kapni az engedélyt. Ez így is lett, és 2012. óta már hivatalos terjesztője vagyok a lapnak. Általában a Nyugati aluljáróban, esetleg ott a felszínen vagyok, és néha az Örs vezér téren is, de az tényleg ritka.

Még ezelőtt vállaltam más munkát is, bár nem sok bejelentett munkaviszonyom volt. Voltam egy raktárban, meg a Tescoban is eladó, takarítottam is.

Jelenleg viszont nincs más kereseti forrásom, csak az újság. De nem ez a végpont, szeretnék még mást is csinálni majd.

Most napról napra ebből élek. Egy régi iskolai barátom fogadott be, így van hol aludnom.

Édesanyám 11 éve halt meg. Az olyan, mintha egy érvágás lett volna. Nem mondom, hogy azóta nem térek napirendre efölött, de nem könnyű, még ma sem.

A kitartás az muszáj, legyen szó az újságról, vagy bármi másról. És ha esetleg kapsz negatívumokat, úgy érzed, hogy ennél lejjebb már nem tudsz jutni, akkor is fel kell állni.

Mert van kiút.

Virág Réka és Rothman Lilla

terjesztői sorszám:  1863

regisztrált lapterjesztő:

2012. óta

pálya:
Nyugati tér
Örs vezér tér

You may also like