A Mi Kis Családunk

Zára Péterné, Kati (1960-2020)

By

terjesztő, Első Kézből a Hajléktalanságból c. érzékenyítő program résztvevője,

szerkesztőségben dolgozó munkatárs, Év Terjesztője-díj nyertese

Fedél Nélkül 2016. június 30. 573.

Kitartás

Nemrégiben jártam a Kőbánya-Kispest Metro végállomásnál lévő bevásárlóközpontban, ekkor lettem figyelmes egy asszonyra, aki Fedél Nélkül újságot tartott a kezében, amelyet éppen egy kedves hölgynek adott át, és közben barátian beszélgettek. Mivel kapcsolatban vagyok a Kürt utcai nappali melegedő munkatársaival, ezért kíváncsi lettem erre az asszonyra, szerettem volna jobban megismerni. Egyeztetések után végre sikerült megbeszélnünk egy találkozót Kőbánya-Kispesten a 182-es busz végállomásánál.

Kati a bemutatkozás után rögtön nagyon közvetlen volt, leültünk egy padra és elkezdtünk beszélgetni, hogyan is került ide. Elmondta, hogy jelenleg nevelt lányával él egy albérletben, a Fedél Nélkül lapot 2015. decembere óta terjeszti, és büszkén mutatja, hogy már piros kártyával. Nem tudom mit jelent ez, hát rákérdezek. Kati beavat a titokba, a piros kártya azt jelenti, hogy ez alatt a közel félév alatt már ezer újságot juttatott el az olvasókhoz. Nagyon sok törzsolvasója van, és ha nem a megszokott helyen áll valamiért, akkor már keresik.

Katinak nehéz gyermekkora volt, hat éves koráig a nagyszüleinél nevelkedett, utána intézetbe került, ahol nem szeretett lenni, ezért aztán mindig hazaszökött.

Férjével fiatalon ismerkedett meg, egy kórházban, amikor vakbélműtétje volt, férje betegszállítóként dolgozott a kórházban. Műtétje után hamarosan elvette feleségül és 38 évig éltek együtt.

Kati mozigépészként dolgozott évekig, majd sajnos egy baleset során tolószékbe került. Erős akaratának köszönhetően 10 év után ismét tudott járni.

Munkát már nem talált sehol, így rokkant nyugdíjából és férje jövedelméből éltek meg.

Lánya 25 évesen meghalt, ami nagy csapás volt mindkettőjüknek, nevelt leánya tartotta bennük a  lelket, sajnos férje nem tudta feldolgozni a tragédiát, italba fojtotta bánatát.

Férje italozása miatt már nem tudták fizetni a lakás bérleti díját, és az egyéb költségeket. Férje többször kapott infarktust és a tavalyi évben meghalt. Fizetési haladékot már nem kaptak, így aztán az utcára kerültek. Kati nem hagyta el magát, hanem igyekezett minél gyorsabban albérletet találni.

A Fedél Nélkül terjesztői közé egy másik terjesztő által került be. Beregisztrálták és azóta tulajdonképpen ez a „munkahelye”. Szereti csinálni, hiszen rengeteg emberrel találkozik, kedvesek vele, sokakkal szokott beszélgetni.

Számomra nagyon pozitív volt ez a találkozás és a beszélgetés Katival, sőt még egy jó fogyókúrás tea receptet is kaptam Tőle, amit már ki is próbáltam. Kedves Olvasó!  Szeretném figyelmébe ajánlati Katit, aki nagyon pozitív kisugárzással és nagy kitartással rendelkezik, jó volt egy ilyen emberrel beszélgetni. Kívánok Katinak, erőt, egészséget és kitartást az életben és a lapterjesztésében!

Szöveg: Veresné B. Szilvia

 

terjesztő 2015 óta

terjesztői szám: 2260

terjesztési helyszín: jelenleg nem terjeszt

 

You may also like