680. szám Széppróza

Hess vész!

By

Ej, igen kemény – a nyomor. Álmodtam. Szépet is, nagyot is, meg kicsinyeset, tehát vegyes a felvágÓS.

Előbb rémet láttam álmomban, hanem aztán… Jé! Hoppá, itten villám fénylik, egy pár nagy6alom-po-lip-csápos, közbül pusztán egy NAGY-IRÍGY.., nemzetek is, népek is, e villanástól damasz-Kuszán… ugyan, mégis ébredeznek felfele. Ettől é? Bizonyára avagy talán vezíreik, tegnap még nagy-arc-agymosók, nagy-hirtelenjében hátrahőkölnek. Már nem vad, oly óriás mumUS-ok, nem is riogatnak apró mumusocskákkal, macskákkal, fő-koronát megtámadó betegítő koronákkal.

Zöldülnek ez színes álmok. Ki se nyitom még a szemem, már hallom, fél-szenderegve – lapszemléznek. Karácsony okozta a jégverést!! De az Úr nem ver bottal. Szakadjék rá a felhő! Mert a károkat mindenképp, fa nem dől be, dönt fát, nem dönt, fadöntő. Hídverő? Hídember?

Kétx, két ízben mondták be, Zimbab­wéban, (Maputóban mutatóban Mugábé?) valami készül – hanem, hogy mifene, arról árva szó sem. Furdal a kiváncsacska. Halványlila gőzöm róla.

Ami tuti, mexavazta-savazta a narancs-fityisz, nyerő NER, LE az álarccal! Szájkosár még marad.

Így hát elfújá a (jobb-) szél, mármint a vészt, vágom is már: veszteg légy! Hisz ‘köröz ám továbbra is, csacsília, a keselyű égnek álló hajunk fölött.

1x-re el lett csépelve, ugyanakkor el is hallgattatva – nyomva: tavalyelőtt-előtt, még előbb, sima náthában – ugye, uncsi..? – több áldozatunk ese. Ez nem mese. Pedig oltották a nyájat – nem csak rizsapúderral – 68 a százból kérte háziorvosától. Itt, Pesten-Budán. Influensa-vaccina

Hogy mazsolázom én? Bután? Hát a nyelv… ó, ős-szótövekkk, H.Péter regél a szabadsáxoborról, szobort – mondja. Ha keveri, akkor rúgd bé a motrot, bútorból végy butrot.

Beszélni nehéz, könnyen észbe kap6na, megbocsájt6ó, rögvest helyesbít. Zengj, bítzene. Rokk!

Isztambul, az nekem Doli. S Dizi-land, ó, Mardi Gras, Nouvelle Orleans szpiritüelje.

paragh-kisnyelv-védő ádám

You may also like