479. szám Széppróza

Levél a barátnőmnek

By


Lassan írom a levelem, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni. Már nem ott lakunk, ahol  eddig, mert az apám olvasta, hogy a legtöbb baleset az otthontól 20 km-es körzetben történik, úgyhogy elköltöztünk. A házszámot sajnos nem tudom megírni, mivel  az előző lakók magukkal vitték, hogy ne kelljen a címüket megváltoztatni.

Az új házban minden minden nagyon szép és jó. Mosógép is van, bár nem működik. Beletettem a ruhát, meghúztam a láncot és azóta nem láttam belőle semmit. Mindent összevetve nem rossz itt. A múlt héten csak kétszer esett az eső, egyszer három, egyszer meg
négy napig. Elküldtem a kabátot, amit kértél, de apus szerint a gombok miatt túl nehéz lett volna a csomag, úgyhogy levágtam mindegyiket, és beletettem őket a kabát zsebébe.
Az a lüke  bátyó valamelyik nap bezárta a kocsikulcsot, és több mint két órába telt, amíg  apust meg engem kiszabadítottak a kocsiból.

A nővéremnek ma gyereke született, de még nem tudom, hogy  fiú-e, vagy lány, így azt sem tudom megírni, hogy nagynéni vagy  nagybácsi lettem.

Képzeld a szomszéd  beleesett  a pálinkás hordóba. Néhányan megpróbálták kihúzni, de ő hősiesen ellenállt, és megfulladt. Szegény embert három napig hamvasztották.
Máskülönben nincsen sok újság, minden a megszokott mederben folyik.

Csókol szerető barátnőd


Ui.: Akartam pénzt is tenni a borítékba, de már le volt zárva.

2012 szeptember, különdíj

You may also like