404. szám Riport

Karácsonyi bulin voltam

By

A Menhely Alapítvány önkénteseknek rendezett karácsonyi ünnepségén vettem részt. Nagyon sok vendég érkezett e nemes alkalomra. Kezdésnek Bingót játszottak a résztvevők melynek az első nagyobb díja egy kis festmény volt. Mikor a hölgy osztogatta a szelvényt Én bőszen, mondtam neki, hogy az utolsót kérem, mert az a nyerő. Ő odaadta egy mosollyal mondván más is azt mondta a nála lévő szelvényre. Megkezdődött a számok húzása, ami hol lassabban ment, hol gyorsabban. A számhúzó jóvoltából. Emiatt többször bekiabáltunk,  hogy lassabban, persze így meg a következő számot nem értettük. Az első sor meglett, melynek a nyereménye tea és csokoládé volt. Most már csak a Bingó számított s jöttek a számok. Míg egyszer csak be nem kiabáltam: Bingó! Megvan a festmény. Én mondtam, hogy ez a nyerő szelvény. A Hölgy ámult, hogy tényleg megmondtam. Folytatódott a játék, amibe többen is beszálltak s nagyon jót derültünk egy egy  szerencsés nyertesen. A hangulat jó volt s a nyeremények gazdára találtak.
A Bingó után jött a köszöntő, ahol idén először átadták az Év Önkéntese díjat, amit János kapott,  nem szokványos oklevéllel a szervezők ugyanis humoros dolgokat írtak rá, így jópofa lett. A díjátadás után minden önkéntes kapott egy bögrét  Nélküled nem megy felirattal. Így legalább mindenki saját magára vehette s ez jó érzés volt. Az óriás Eszterházy tortát a lelkes csapat jó ízűen falatozta, volt ott még mindenféle finom falat, amit becsülettel fogyasztgatott a társaság.
A finomságokat le kell dolgozni, így táncra kerekedtünk, s roptuk páran. Volt még karaoke, úgyhogy még énekelni is lehetett. A kellő tánc után pihenésként az egyik önkéntes Hölgy előadott egy kis erotikus hastáncot, nem csak  a férfiak, a Hölgyek is örömmel nézték. Engem lenyűgözött a lágy de mégis temperamentumos mozgása, s jó volt látni, hogy e mozgáskultúrát nem csak az anoreksziások művelhetik. A tánc után mi Hölgyek is követeltünk egy kis férfi chippendale showt. Sajnos ezt nem kaptuk meg, helyette a fiuk kaptak még egy táncot. De nem csüggedtünk, folytattuk a táncot s a beszélgetéseket. A programban volt még csocsózás is.
Sajnos, mint megtudtuk hiába volt a buli a Krízisautónak nagyon sok hívása volt azon az éjjel, szegények csak egy jó forró teára tudtak beugrani. A rendezvény hajnalig tartott ebből is látszott, hogy jó volt s jól volt megszervezve.
Köszönöm, hogy Én is ott lehettem, s remélem, hogy ezen túl mi önkéntesek továbbra is teljes körű munkát láthatunk el, s szükségük lesz ránk!

You may also like