684. szám Széppróza

A ládaátcsoportosító

By

Ritka, kiveszőfélben lévő hajléktalan szakma. Speciális ismereteket követel, komoly veszélyeket hordoz. Nagyon kevesen művelik ezt az igazán kuriózumszámba illő foglalatosságot. Szorosan kötődik a zöldségkereskedelemhez.

Közismert, hogy a zöldségboltokban az áru manapság ízléses, színes műanyag ládákban mozog. Nos, ezek a ládák egyes boltokban fölhalmozódnak, másokban pedig olykor erősen lefogynak. Ezzel súlyos piaci egyensúlyi zavarokat okozhatnak, hiszen nélkülük a kereskedés kizárt. Ezt a problémát figyelte meg Karcsi barátunk, a szakma jeles képviselője. Arra az elhatározásra jutott, hogy beavatkozik. A helyenként tornyokban felhalmozott ládákból átcsoportosít olyan helyekre, ahol feltűnően kevés van. Az sem baj, ha néhány ládában akad valami az aljában. A mutatvány helyenként akrobatikus elemeket sem nélkülöz, ugyanis az akár tizenöt ládával helyenként több száz métert manőverezni, nem éppen egyszerű dolog. Ráadásul általában nem árt sietni is, ha belegondolunk néhány kapzsi zöldséges lelkiállapotába. A fogadó helyen viszont elégedettek. Karcsi barátunk törekvését a piaci és a fizikai egyensúly megtartására megfelelően díjazzák.

Az egész akció döntően hajnalban, az üzletek nyitása előtt lezajlik, nyugodt megélhetést biztosítva Karcsi barátunk számára, hozzájárulva a piaci viszonyok nyugalmához.

You may also like