534. szám Széppróza

Én, a celeb

By

Az egész hihetetlenül gyorsan – mindössze pár hét alatt – történt. Most,  mindenki okulására, megpróbálom naplószerűen összefoglalni celebbé válásom történetét. Egyúttal üzenem mindenkinek: ne adjátok fel, egy kis akarattal, odafigyeléssel belőletek is lehet ismert ember. Te is lehetsz celeb!
Tehát a történet időrendben:

Május 10.
Összevesztem Melindával, a feleségemmel. Nejem azt mondta, vagy inkább üvöltötte, hogy piszkos gazember vagyok. Na persze én sem hagytam magam: megmondtam, hogy ő egy…. A lakótelepi falak vékonyak, agy a szomszédban lakó házaspár bizonyára mindent hallott. Nem baj, legalább tanulnak a mi esetünkből.

Május 11.
Ismét veszekedés. Melinda kirohant a körfolyosóra, és azt rikácsolta, hogy én egy aljas fráter vagyok. Nekem se kellett több, utána rohantam, és azt ordítottam, hogy ő egy… Táblás házunk volt, az egész ház már nagykorú lakossága kint állt a körfolyosón. Én többször nyíltszíni tapsot kaptam. Az előadás végén mélyen meghajoltam, majd felegyenesedve nyakon vágtam Melindát.

Május 23.
Megvártam Melindát a munkahelye előtt és nagy patáliát csaptam. Sajnos közben megeredt az eső, de így is szépszámú néző, majdnem a fél üzem látta a produkciómat.
Június 1.
Ma kint volt nálunk egy újságíró. Azt mondta, hogy „Elrontott házasságok” címmel cikksorozatot szeretne indítani egy ismert bulvárlapban. Megkérdezte, hajlandók vagyunk-e interjút adni. Mindketten hajlandók voltunk. Melinda azt nyilatkozta rólam, hogy én egy rohadt strici vagyok, én pedig elmondtam róla, hogy ő egy… Az újságban kiírták a nevünket, és fotókat mellékeltek a riporthoz. A siker frenetikus volt! Egész nap szólt a telefonunk, és sokan felismertek az utcán.

Június 7.
Meghívtak bennünket a rádió „Akik pokollá tették egymás életét” című műsorába. Melinda a szokásos dolgokat mantrázta. Én is. A végén lökdösődtünk a mikrofon előtt. Melinda le is köpött, de figyelmeztették, hogy ezt majd a „Pocsék házasságok” című tévéműsorban csinálja. (A felvételt a nagy sikerre való tekintettel – a fél ország hallgatta – másnap megismételték.)

Június 15.
Kint voltak a filmgyártól. Egy szimpatikus hölgy elmondta, hogy dokumentumfilmet szeretne forgatni, melyben néhány tróger férjet mutat be a nagyközönségnek. Kérdezte, hogy adnám-e az arcomat az egyik epizód karakteréül. Adnám, ekkora honoráriumért hogyne adnám – feleltem. (Melinda semmilyen felkérést nem kapott, és láttam rajta, hogy ettől a rosszullét kerülgeti.)

Június 20.
A filmesek egész nap a nyomomban voltak. Lefilmezték azt a jelenetet, amikor részegen hentergek az utcán, aztán amiben ellopom a feleségem pénzét, és végül azt is, amikor éppen megcsalom Melindát egy nála 20 évvel fiatalabb nőcskével. Pirike – akivel megcsaltam a feleségemet – boldog volt, hogy bekerült a „Tróger férjek”-be. A filmezés annyira megtetszett neki, hogy – támogatásommal – bekerült egy jó nevű kereskedelmi TV „Romlott lányokkal négyszemközt” című produkciójába. (Így indítottam el én, a celeb egy kezdő celebecskét a karrier útján.)

Július 6.
A „Tróger férjek” nagy sikert aratott az acapulcói nemzetközi dokumentum-filmfesztiválon. Elhozta az első díjat, én pedig – autentikus alakításomért – megkaptam a legjobb jellemábrázolást megillető „Arany Takony”-díjat.
Nos, a feleségemnek ez már sok volt, először besárgult az irigységtől, aztán idegösszeroppanással kórházba vitték. Sikertelen öngyilkossági kísérlete után jelenleg mélyaltatásban tartják.
Hát igen… nem könnyű egy híresség férjének lenni. Azért befejezésül – és nem utolsó sorban tanulságképpen – még egyszer elmondom: egy kis akarattal, odafigyeléssel, jó ízléssel bármelyikőtökből ismert, híres ember válhat. Te is lehetsz celeb!
Na csá csumi csá!

2014 November
3. díj

You may also like