Hírek Új Aktuális

30 ÉVES A FEDÉL NÉLKÜL! Első Kézből a Hajléktalanságról – ADOMÁNYGYŰJTÉS (2023.09.25-10.22)

By

Adománygyűjtő kampányt indítunk az EKH program 2024. évi finanszírozására. CSATLAKOZZ TE IS!

A hajléktalanság társadalmunk kevésbé ismert, de a legtöbb előítélettel kezelt problémája. Azt valljuk, a többségi társadalom edukálása, felkészítése nélkül nem képzelhető el a társadalom peremére került emberek visszailleszkedése. És kik is tudhatnak többet az otthon nélküli létről, ha nem maguk az érintettek, a hajléktalanságot megtapasztalt emberek. Tanuljunk közvetlenül tőlük!

A Menhely Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül terjesztői és alkotói a világ leghatékonyabb érzékenyítő szolgáltatását üzemeltetik 2009 óta. Az Első Kézből a Hajléktalanságról (EKH) elnevezésű programunkban hajléktalan embereket készítünk fel arra, hogy saját történetüket megosszák másokkal. A közvetlen találkozás, az átélt tapasztalat hitelessége elementáris erővel hat a hallgatóságra és az előadókra egyaránt. 

A programot annak alapítása óta az ötletadó Balog Gyula vezeti, aki a Fedél Nélkül utcalap terjesztése mellett önéletrajzi novelláit is átadta vásárlóinak. Egyik törzsvásárlója, egy középiskolai tanár 2009-ben felkérte, beszélgessen el a diákokkal rendhagyó osztályfőnöki  óra keretében, meséljen életéről, a hajléktalanságából való kiemelkedésének küzdelméről. A találkozás mindkét félre nagy hatással volt, Gyula a Fedél Nélkül szerkesztőségével közösen megalkotta az EKH programot, ami azóta további elemekkel (szituációs játék, élő könyvtár, városi séta) bővült. Mára 200 előadónk, több száz intézményben, több mint 30.000 diákkal találkozott.  

Adományodat a 15 éves EKH program 2024. évi működésére kívánjuk fordítani, hogy diákok és felnőttek ezreinek tudjuk megmutatni jövőre is, mit jelent a hajléktalanság.

20.000 forint feletti adományozóink között a kampány végén 10 ajándékcsomagot is kisorsolunk (ezek tartalma dedikált könyvek ismert magyar íróktól, mozi- és állatkerti belépőjegyek, és a Fedél Nélkül-könyvsorozat darabjai).

Egyúttal, ha 150.000 forintnál nagyobb összeget adományozol, lehetőséged van ajándékunkként csapatodnak, barátaidnak megrendelni valamely szolgáltatásunkat!

Az adománygyűjtő felület, mely 10.22-én zárul, itt található.

Kampánynyitó rendezvényünket 2023. szeptember 30-án a Gólyában tartottuk. Köszönjük, hogy a belépőjegyek  vásárlásával támogattátok kampányunkat!

Nagyon köszönjük a felajánlásokat Balatoni Józsefnek („Jocó bácsi”), Garaczi Lászlónak, Háy Jánosnak, Harcsa Veronikának, Nádasdy Ádámnak, Röhrig Gézának, Tóth Krisztinának és Vámos Miklósnak!

Partnereink:

You may also like