Március 22 2019 08:09:37
Navigáció
Facebook
Véletlen Fotó
Videók
Legfrissebb

További videók >>
Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 109
· Legújabb tag: carlos
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Reklám
Szervezetek képzése, akciók
Programunkba szeretnénk bevonni hajléktalan-ellátással foglalkozó kisebb-nagyobb szervezeteket, célunk ezek fejlesztése a jogismeret, jogalkalmazás, jogorvoslat és a jogalkotás befolyásolása terén. A kisebb civil szervezetek, informális közösségek és a nagyobb szervezetek kölcsönösen sokat tanulhatnak egymástól.

A szervezetek részt vesznek egy képzésen, amit havi rendszerességgel, összesen hat alkalommal tartunk meg. Az oktatás során először az érdekérvényesítés szempontjából leginkább fontos területeket fogjuk érinteni: jogvédelem, közterület használattal kapcsolatos szabályok, végrehajtási eljárás, szabálysértési törvény, lakcím nyilvántartás szabályai és a kapcsolódó szabályok. A második részben pedig az EKH program egy-egy akcióját, programját ismerhetik meg a résztvevők (rendhagyó osztályfőnöki óra, élő könyvtár, városi séták, akciók szervezése, Élő Transzparens képzése, közösségi ebéd), és a szervezetfejlesztéssel kapcsolatban alapvető ismereteket kapnak.

Célunk, hogy országszerte több EKH sejtet hozzunk létre, ami alatt azt értjük, hogy az EKH program elemeit más szervezetek is vegyék fel a szociális munka eszköztárába, mert így a már említett pozitív hatások elérésével segíthetnek a hajléktalan embereknek. Nemcsak az érintett profitál a közösen elvégzett munkából, hanem a szociális munkások is.
A helyi közösségre is pozitív hatást lehet kifejteni, a társadalom érzékenyítésével hatékonyabbá válhat az érdekérvényesítő munka, hiszen a társadalmi közeg erősen befolyásolja a kistelepülésen működő rendészeti munkát is, valamint a lakók hozzáállását egy-egy konkrét esethez, emberhez, szituációhoz.

Egyedileg készülünk fel azokra az akciókra is, amelyeket a szervezetek a programban meg fognak valósítani. Az a célunk, hogy minden szervezet azonosítson legalább egy olyan problémát, amely az érdekérvényesítés vagy érzékenyítés szempontjából releváns, amelyet örökbe fogad, és amelynek megoldására mozgósítja azokat az erőforrásokat, amelyeket a program során kap, és amelynek megoldására irányítja a programban megvalósított akcióit. Ehhez ki kell dolgozniuk egy tervet, végig kell gondolniuk, hogy a szervezeten belül ehhez milyen változás kell (vezetésben, intézményi struktúrában, honnan lehet a fejlesztéshez forrást szerezni, stb.), és aktívan részt kell venni a tervezett akció megvalósításában oly módon, hogy a nyilvánosságot is minél szélesebb körben bevonja.

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Partnereink
Generálási idő: 0.01 másodperc 5,737,134 egyedi látogató