Március 22 2019 07:58:30
Navigáció
Facebook
Véletlen Fotó
Videók
Legfrissebb

További videók >>
Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 109
· Legújabb tag: carlos
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Reklám
Az érintettek hangja
Programunk minden elemében nagy hangsúlyt fektetünk az érintettek bevonására. Azt gondoljuk, hogy saját maguk a leghitelesebb előadói sorsuknak. Élő Transzparensek ők, akik hajléktalan emberként társadalmi, közösségi munkát végeznek. Ebben a szerepkörben hajléktalan emberként ADnak, nem kapnak.

De hogyan válik valaki Élő Transzparenssé? A toborzás során szeretnénk kiválasztani azokat, akik a programunkba be tudnak és szeretnének kapcsolódni. Mindenképpen szükség van a felkészítésre, melyben segítségünkre lesznek olyan hajléktalan emberek is, akik a különböző programelemek résztvevőiként már több éves tapasztalattal rendelkeznek. Az egyéni és csoportos felkészítés során fontos szerepe van a saját életút áttekintésének, előadhatóvá tételének.
Egyik közvetlen munkatársunk is érintett, évek óta végzi az iskolai előadásokhoz kötődő szervezői munkát. A közös munka során a szociális munkás és a hajléktalan ember együtt, egyenrangú félként vesz részt a tevékenységekben, közben mindkét fél sokat tanul egymástól is.

A közösségi munka végzésének rengeteg pozitív hatása van: javítja a résztvevők önkifejezését, kommunikációját, nyitottabbá válnak mások felé, reálisabbá válik az énkép, növekszik az önbecsülés, az önbizalom, ettől magabiztosabbá válik.
Eredményesebbé válnak az érintettek a kapcsolatok létesítése terén: erősödik a kapcsolati háló, a partnerkapcsolatok javulása hatással van az egyén magánéletére is, ami a családi szálak újrafelvételével járhat. Nemcsak a magán-, hanem a munkahelyi életre, is pozitív hatása van mindennek, eredményesebbek lesznek a felvételi beszélgetések, így az egyénnek nagyobb esélye lesz elhelyezkedni a munkaerő-piacon.
Az érintettek által működtetett közösségek fejlesztése pedig a hajléktalan emberek gyenge érdekérvényesítő képességének, az együttes fellépés iránti igényének erősítését szolgálja.

Nagyon fontos, hogy ne a hajléktalan emberek helyett, hanem VELÜK EGYÜTT döntsenek, az ő problémáikat, véleményüket meghallgatva működjenek az ellátók, intézmények, civil szervezetek.

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Partnereink
Generálási idő: 0.01 másodperc 5,737,050 egyedi látogató