Március 22 2019 08:00:38
Navigáció
Facebook
Véletlen Fotó
Videók
Legfrissebb

További videók >>
Felhasználók
· Online vendégek: 4

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 109
· Legújabb tag: carlos
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Reklám
NÉHÁNY SZÓ SZERZŐINKRŐL:
Ők azok, akik sok-sok éve önzetlenül (értsd: ingyen) írják meg, s adják le műveiket. Számuk szintén nehezen meghatározható, jelenleg mintegy százötven szerzővel van kapcsolatunk. 2003. áprilisában indult dokumentumtárunkban háromszáznál több szerző közel 2500 még kiadatlan műve gyűlt össze máig. Jelen weboldal a már kiadott írásokat adja közre kéthetenkénti frissítéssel, komoly archívumot hozva létre hajléktalan emberek munkáiból.

Fontos megjegyeznünk, szerzőink közt ma már nem kizárólag otthontalan emberek szerepelnek, támogatóink közül sokan alkotásaikkal segítenek nekünk, azaz a kortárs magyar művészet képviselőinek néhány alkotása minden lapszámunkban megtalálható.

2004 februárjában folyamatosan futó művészeti pályázatot írtunk ki hajléktalan emberek számára, próza, vers és kép kategóriákban, így változtatva a kialakult méltatlan helyzeten. Kategóriánként és havonta 3-3 alkotást díjaz zsűrink (5, 3 és 2 ezer forinttal), azaz havonta kilenc ember munkáját tudjuk honorálni, még ha csak jelképes összeggel is. A pályázat igazi sikert aratott, az első öt évben kétszáznál több pályázótól több, mint négyezer (!) pályamunka érkezett.

Legnívósabb szerzőink munkáiból a 75. ünnepi könyvhéten Alkonyzóna címmel antológia jelent meg a Barrus Kiadó gondozásában. A pályázat és a kötet körül formálódó szerzői csoport kiállításokon, felolvasóesteken, könyvbemutatókon mutathatja meg magát. A munka folytatásaként 2008. novemberében jelent meg a második antológia Alkonyattól pirkadatig címmel, melyben a 2004 óta született alkotásainkból válogatott – ismét csak – a Barrus Kiadó.

2014 novemberében Selmeczi Tibor szerkesztésében Csöbörből Vödörbe címmel jelent meg antológia, a 2014-ben meghirdetett Humorpályázat írásaiból.

Szerzőink egyre többen önálló kötettel, kötetekkel jelentkeznek. Pethő N. Gábor Drága, elmeneteledkor című kötetét szintén a Barrus adta ki 2013-ban, Sárközi László Pokolkapu c. kötete 2016 tavaszán jelent meg. Leontin Med Tündérkolostora magánkiadásban, 2015 végén került forgalomba. A legfrissebb, a Fedél Nélkül könyvek második darabja, Leé József posztumusz kötete Bánom is én címmel 2016-ban a szerző születésének 60. évfordulóján jelent meg.

2006 decemberében lapunk szerzőiből megalakult a VAGYUNK - Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete , mely azóta számos kiállításon mutatkozott be.Az egyesület alakítása, az akkor még létező Mellékletünk munkatársai nélkül nem jöhetett volna létre.

 

Alkotói Archívum

Művészeti Pályázatunk

Fedél Nélkül Könyvek

VAGYUNK Egyesület

Állandó EQUAL-melléklet (2005-2008)

Az Utcák Népe melléklet (2009-2010)

A Mi Kis Családunk (villámportrék)

Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Partnereink
Generálási idő: 0.02 másodperc 5,737,079 egyedi látogató