Március 22 2019 08:00:43
Navigáció
Facebook
Véletlen Fotó
Videók
Legfrissebb

További videók >>
Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 109
· Legújabb tag: carlos
Security System 1.8.7 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Reklám
Finanszírozás
Untitled Document Lapunk alapítása óta három korai lapszámtól eltekintve sosem volt megszabva fogyasztói ár. Terjesztőink a kezdetekben a Menhely Alapítvány fénymásolóján előállított lapot ingyen kapták s az érte kapott adományt szabadon használhatták fel, elszámolniuk nem kellett senki felé sem. E rendszer alapvetően máig él egyetlen, de fontos módosítással:

Természetes fejlődésünk és azon vágyunk, hogy a különböző utcalapok között különálló, egyedi darab maradhassunk vezetett oda bennünket, hogy 2000 tavaszától lapunk nyomdában, kétszínnyomással készül, 2008 tavaszától pedig mindez színes borítóba került. Bár sikerült szociálisan érzékeny nyomdát találnunk, a nyomtatás itt is pénzbe kerül, és ennek költségét a Menhely Alapítvány felvállalni nem volt képes, így született meg a máig élő rendszer, miszerint a nyomdaköltségeket terjesztőink fizetik meg. Lapunk egy példányáért ma harmincöt forintot kell fizetniük, elszámolniuk pedig továbbra is csak munkavégzésük módját illetően kell, bevételeik teljes egészében őket illetik meg. A nyomtatási költségek fennmaradó részét adományként kapjuk.

Létünkhöz szükséges minden egyéb tárgyi feltételt - irodát, számítógépet, telefont, stb… - továbbra is a Menhely Alapítvány biztosítja. Az alapítvány költségvetésében szereplő évi mintegy nyolc és fél milliós büdzsénket pedig két koordinátorunk bérére, a napi működéshez szükséges eszközökre, futó programjainkra, klubjainkra, művészeti tevékenységünkre és rendezvényeinkre költjük el. Két tanszéknyi közgazdász segít a beosztásban.

Rendszeres kiadásaink másik állandó tételét képezik a 2004 februárjában kiírt művészeti pályázatunk pénzdíjai, melyek havonta a közterhekkel együtt összesen mintegy 45.000 forintot tesznek ki. Ezt az összeget teljes egészében a lapunk számára érkező pénzadományokból fizetjük ki, ami azt is jelenti egyben, hogy a pályázat csak addig fog élni, míg számlánkon lesz elegendő pénz egy újabb hónap kilenc díjazottjának. Másfelől, a Fedél Nélkül számlaszámára érkező pénzadományokat kizárólag művészeti tevékenységünkre fordítjuk, kivéve, ha adományozónk másként rendelkezik.

Tehát kiadásaink alapvetően adományozóink, terjesztőink és a Menhely Alapítvány zsebét terhelik. Már futó és új programjainkra egyaránt folyamatosan keresünk pályázati lehetőségeket.

Az előttünk álló időszakban feladatunknak tekintjük a hirdetésszervezés és az adományszervezés terén is új módszerek elsajátítását, alkalmazását, mert lapunk további fejlődése támogatóink, illetve a nálunk hirdetési felületet vásárlók számának emelkedése nélkül nehezen elképzelhető.

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Partnereink
Generálási idő: 0.02 másodperc 5,737,080 egyedi látogató